Wok med oksetern og grøntsager

Wok med oksetern og grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på wok med oksetern, grøntsager og hjemmelavet woksauce. En hurtig wok med okse, som er lækker aftensmad.

Ingrediensliste

 • Wok med okse

 • 1 stk. løg
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 200 g. gulerod
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 125 g. sukkerærter
 • 250 g. oksekød i tern
 • 200 g. nudler
 • Woksauce

 • 2 fed hvidløg
 • 4 spsk. sweet chilisauce
 • 4 spsk. sojasauce
 • 1 tsk. chilisauce
 • Læg i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

 1. Skær løg i tynde skiver. Skær forårsløg i stykker på 3-4 cm.
 2. Skræl gulerødder og skær i tynde stave. Skær peberfrugt i strimler og skyl sukkerærter.
 3. Kog nudler i saltet vand. Når de er kogt, så drænes de for vand og skylles i koldt vand (så undgår du, at de klistrer). Sæt nudlerne til side.
 4. Nu til woksaucen. Hak hvidløg fint eller i en hvidløgspresser.
 5. Rør hvidløg sammen med de resterende ingredienser.
 6. Varm en wokpande eller almindelig pande op med lidt olie.
 7. Steg kødet af, så det får farve på alle sider. Krydr med lidt salt/peber. Tag oksekødet fra i en skål.
 8. Sæt wokpanden tilbage på blusset.
 9. Kom alle grøntsagerne på. Lad dem svitse i ca. 5-10 minutter. De må nemlig stadigvæk gerne have lidt bid.
 10. Kom så oksekødsternene tilbage på panden sammen med nudler og woksaucen. Vend det hele godt sammen og blive varmet godt igennem.
 11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på wok med oksetern og grøntsager

En lækker og nem opskrift på wok med oksetern og grøntsager med en hurtig woksauce i. Wokretter er nem aftensmad, hvor man samtidig nemt kan tilføje en masse grønt. Grøntsagerne snittes i tynde strimler og steges af, så de stadig har lidt bid. Det er noget af det bedste vi ved. Her har vi lavet wok med okse, som hurtigt er blevet en hverdagsfavorit blandt store og små hjemme hos os. Det er ægnudler, som er vendt med oksetern, sukkerærter, peberfrugt, gulerødder og forårsløg. Vi har lavet en hurtig woksauce, som består af sojasauce og sweet chilisauce. Man kan også købe sådan nogle færdige woksaucer, men vi synes det er så nemt lige hurtigt at bikse en sammen selv. Det er en sauce, som ikke er for stærk i det og som de fleste godt kan lide. En meget mild woksauce, hvis vi selv skal sige det.

Den her wok med oksetern kan bikses sammen på under 30 minutter. Det der tager længst tid er at snitte grøntsagerne. Men du kan også sagtens bruge sådan en pose frossen wokgrønt, hvis du gerne vil tage den nemme løsning. Vi synes dog, at de friske grøntsager gør en kæmpe forskel i en ret som denne.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på hurtig aftensmad her

Wok med oksetern og grøntsager

Wok med okse

Den her wok med okse og grøntsager er så lækker. Man kan dog også sagtens lave den med kylling eller helt udelade kødet, hvis man gerne vil lave en vegetarisk wok. Vi bruger sådan nogle oksetern, som man kan købe i stort set alle butikker. Det kunne også være oksestrimler. Det er lidt forskelligt hvad man kan købe. Du kan også selv skære oksekødet ud. Det kunne være ud af en bøf eller af en mørbrad.

Wok med oksetern og grøntsager

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar