Foccacia med oliven

Nem opskrift på foccacia med oliven 
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet foccacia med oliven, feta og rosmarin. Det er det bedste og lækreste madbrød, som også er super nemt at lave.

Ingrediensliste

  • 440 g. vand
  • 5 g. gær
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Til toppen

  • 80 g. oliven på glas
  • 40 g. fetaost
  • 4 spsk. olivenolie
  • 0,25 bundt frisk rosmarin

Fremgangsmåde

    1. Rør gær ud i lunkent vand.
    2. Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt efter lidt.
    3. Ælt dejen godt. Den er meget våd, så hvis du har en røremaskine, så vil det være optimalt at bruge den. Vi æltede den på maskine i 6-7 minutter til den var glat og elastisk.
    4. Dæk skålen til med husholdningsfilm (vigtigt at bruge en skål, hvor dejen har plads til at hæve til mere end dobbelt størrelse).
    5. Sæt dejen til hævning i 3 timer (alternativt natten over i køleskabet, hvis du koldhæver den).
    6. Smør en bradepande (32 x 32 cm) eller to små bradepander (16 x 16 cm) med olie.
    7. Fordel dejen i enten én bradepande eller to. Gør dine fingre våde og brug dem til at fordele dejen rundt i bradepanden.
    8. Sæt dejen til efterhævning under et fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
    9. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
    10. Fordel olivenolie på dejen. Brug dine fingre til at fordele det rundt og lav samtidig små fordybninger i dejen.
    11. Top til sidst med frisk rosmarin, smuldret feta og oliven skåret i mindre stykker.
    12. Bag foccaciabrødet i ca. 18-20 minutter i midten af ovnen. Hold øje med det efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det skal være flot gyldent på toppen.
    13. Tag det ud af ovnen.
    14. Vip brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
    15. Skær i stykker og server lunt.

    TIP: Du kan sagtens bage foccaciabrødet på forhånd og så blot lune det igen inden servering. Du kan også fryse det ned. Ved optøning tages det op 1 time før. Herefter varmes det ved 210 grader i ca. 6-7 minutter.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på foccacia med oliven

Opskrift på det lækreste foccacia med oliven og timian. Foccacia er det lækreste madbrød, som er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller til en god omgang tapas. Det er super let at lave, da det blot er lavet på en simpel gærdej.

Man kan toppe foccacia med præcis det man har lyst til. Du kan lave et simpelt blot med groft salt og olie eller lave det lidt mere luksus ligesom her. Det er et super lækkert madbrød med masser af smag og så er det super svampet.

LÆS OGSÅ: Foccacia med hvidløg og tomat

Nem opskrift på foccacia med oliven 

Madbrød med oliven og timian

Det her er det lækreste madbrød, som er toppet med oliven og timian.I stedet for oliven og timian, så kan du også toppe med små tomater, ost eller hvad du ellers har lyst til.

Nem opskrift på foccacia med oliven 

Langtidshævet foccaciabrød

Det her er et langtidshævet foccaciabrød, da det skal hæve 3 timer. Hvis du ikke har tiden til det, så kan du tilføje 25 g. gær i stedet for og lade den hæve 1 time.

Nem opskrift på foccacia med oliven 

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar