Kanelkage Svampet kanelkage med kaffeglasur Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på verdens bedste kanelkage med kaffeglasur, som er svampet og og nem. Den er lavet med kærnemælk og er uden æg, hvilket gør den super svampet. Den holder sig god 3-4 dage og er faktisk bedst på 2. dagen. Kagen kan også sagtens fryses og så tages op, når den skal bruges. Ingrediensliste Kage 150 g. sukker 100 g. smør 2 tsk. vaniljesukker 3 tsk. stødt kanel 1,5 tsk. natron 170 g. hvedemel 2,5 dl. kærnemælk Glasur 50 g. smør 225 g. flormelis 3 spsk. færdiglavet kaffe 1,5 tsk. vaniljesukker 1,5 spsk. bagekakao Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker. Tilsæt hvedemel og pisk det hele godt sammen. Smør en form (18×18 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 25-35 min. Hold øje med den efter 20 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Nu skal glasur laves. I en lille gryde smeltes smør. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur. Fordel glasuren på kagen. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver kanelkage: Bagesæt Køb her Håndmixer Køb her Kasserolle Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Kanelkage opskrift Opskrift på en svampet og nem kanelkage lavet med kærnemælk, men uden æg. Den er med den lækreste kaffeglasur, som bliver lavet på flormelis, kakao og kaffe. Selvom den er med kaffe, så kan man slet ikke smage kaffen, men det gør, at kakaosmagen bliver mere intens. Kanelkagen kan bages i en stor eller lille bradepande, springform eller i muffinsforme. Det her er verdens bedste kanelkage, hvis du spørger os. Det er en lækker, nem og hurtig opskrift på en rigtig god bradepandekage med kanel og kærnemælk. Det er en god og nem tag med i skole kage, da den kun bliver bedre dagen efter. LÆS OGSÅ: Store og bløde chokoladeboller Kanelkage med kærnemælk Kagen er lavet med kærnemælk, hvilket gør, at det er en af de kager, som faktisk kun bliver bedre dagen efter. Du kan sagtens erstatte kærnemælk med et andet surmælksprodukt som ymer, tykmælk, yoghurt eller a38. Hvis det er meget tykt, så bland det dog blot op med lidt vand eller mælk. Du kan også sagtens lave kanelkagen med almindelig mælk. Tilsæt blot lidt citronsaft til mælken og lad det stå og trække lidt. Så får du samme effekt som kærnemælk. Kanelkage uden æg Den her kage er uden æg og selvom der ikke er æg i, så får du stadig en super svampet og lækker kanelkage. Den bliver så god pga. kærnemælken, som gør den virkelig saftig. Kan jeg lave denne kanelkage i en springform eller bradepande? Du kan både lave den i en bradepande men også i en springform. Den her opskrift er justeret til en springform på 18 cm. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, så ville vi personligt gange opskriften med 3. På samme måde ganger du bare kaffeglasuren op på samme måde. Der er ikke noget man som sådan skal tage højde for. Kanelkage glasur Glasuren til denne kage er bare helt fantastisk! Selvom det er en “kaffeglasur”, så kan man på ingen måde smage kaffen, men det giver noget dybde til chokoladeglasuren på toppen. En rigtig god kanelkage skal simpelthen bare have den her gode glasur på. Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om kaffe? Bare rolig. Vi bryder os heller ikke om kaffe, men den bedste kanelkage skal altså bare toppes med kaffeglasur. Man kan nemlig på ingen måde smage kaffen. Den giver bare sådan en god konsistens og er prikken over i’et i glasuren. Det behøves ikke være noget fancy kaffe. Vi bruger en billig pulverkaffe, som bliver blandet op med kogende vand. Og det fungerer helt fint. Kanelkagen kan sagtens bages dagen før Vi vil faktisk nærmest anbefale at bage kagen dagen før. Den bliver nemlig kun bedre af at få lov til at stå et døgn. Det er derfor en skøn og nem kage, som kan laves i god tid. Den kan også sagtens fryses ned. Det har vi også gjort flere gange uden problemer. Hvordan laver jeg en kanelkage? Kanelkage laves af smør, sukker, hvedemel, kanel, bagepulver og kærnemælk. Det er altså en kage, som laves uden æg. Kan jeg udelade kaffe i glasuren? Ja, det kan du godt. Erstat blot med vand. Hvordan opbevarer jeg kanelkage? Kanelkage opbevares i en lufttæt beholder eller i en stor plastikpose med klemme for enden. Den skal opbevares ved stuetemperatur, da køleskabet vil tørre kagen ud. Kan jeg fryse kanelkage? Ja, det kan du sagtens. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Super lækker opskrift ??som jeg helt klart vil prøve, men hvad gør man når jeg ikke kan tåle mælk, tænkte på kærnemælken ? Svar
Hej Super god kage ??? nu vil jeg prøve at lave den igen, bare uden hvedemel, hvad kan man bruge i stedet for ? Svar
Hej Karina, Prøv evt. vores sundere udgave, den er uden mel: https://mummum.dk/sund-kanelkage-glutenfri-og-uden-hvid-sukker/ Kh Svar
Super lækker kage! Jeg har nu lavet den nogle gange, men min kage bliver meget lysere end den på jeres billede. Har i noget bud på hvorfor? 🙂 Svar
Hej Emilie, Ved ikke om der kan være forskel på kanel 🙂 men ellers kan det også sagtens være lyset, som får den til at se lidt mørkere ud! Knus Svar
Den vil jeg prøve! Hvis man laver den dagen før, skal den så i køl, frys eller bare stå ude på bordet? 🙂 Svar
Hej Maria, Bare opbevar den på køkkenbordet i en plastikpose eller med husholdningsfilm omkring 😛 Knus Svar
Så lækker en kage! Har nået at bage den 4 gange på en uge ? hjem til, mandens arbejde og til pædagogerne i børnehaven ? Svar
Hej Mikela, Skønt at høre! Ja, man kan godt blive ret afhængig af sådan en god kanelkage ;)! Hav en dejlig dag! Knus Svar
Kan man mon skifte kærnemælken ud med almindelig mælk og/eller syrnet yoghurt? Jeg bor i udlandet hvor butikkerne har lukket om søndagen, men jeg har sådan lyst til at bage denne ?? Svar
Hej Camilla, Det burde du godt kunne! Bland blot lidt vand i yoghurten, så den er knap så tyk 😀 Knus Svar
Hej Michelle. Det kan du sagtens, men så ville vi give dem kortere tid i ovnen. Du kan holde øje ved at stikke en gaffel i dine muffins, for at se hvornår de er færdige 🙂 Knus Svar
Hej Sabrina Den kan sagtens fryses ned. Det bliver den ikke tør af. Husk blot at pakke den godt ind 😉 Svar
Hejsa, Er det meningen, at der ikke skal bagepulver i? Er lidt bekymret for, at den ikke ville hæve 🙂 Svar
Kan man lave den om til banankage …. Så der er banan i istedet for kanel ? For den er super lækker og nem denne kage Svar
Hej 🙂 Kan man lave opskriften på almindelig mælk? I så fald er det så samme mængde og stadig natron der skal i? Svar
Hej Nicole, Vi vil anbefale at bruge kærnemælk, da det er den som gør, at den bliver svampet og lækker 🙂 Kh Svar
Hej Julie, Det har vi desværre ikke prøvet, men tror godt du kan, hvis du blander det op med lidt vand, så det får samme konsistens som kærnemælk 🙂 KH Svar
Hej! Vil jeg kunne lave kagen med laktosefri yoghurt naturel eller lign (fx creme fraiche) i stedet for kærnemælk? Jeg er laktoseintolerant og så vidt jeg ved findes der endnu ikke laktosefri kærnemælk. Kh Klara 🙂 Svar
Hej, Du kan sagtens bruge laktosefri yoghurt naturel 🙂 Bare bland op med lidt vand, hvis den er meget tyk. Kh Svar
Hejsa, Hvis jeg skal bage denne kage i en springform str 26 cm bør jeg så gange opskriften op til 1,5 eller 2? Mvh. Maria Svar
Min kage blev helt rå indeni, selvom den var næsten sort udenpå. Nogen tips så det ikke sker igen? Svar
Hej Nicole, Bruger du varmluft? Placer kagen på anden nederste rille i ovnen. Skru evt. lidt ned for varmen – ovne varmer ikke ens og det lyder som om, at din varmer meget kraftigt i forhold til vores. Du kan evt. lægge sølvpapir over kagen efter halvdelen af tiden er gået 🙂 Kh Svar
Elsker den kage! Men glemte selvfølgelig at købe kærnemælk.. kan det mon erstattes med græsk yoghurt? Svar
Mega Nice med sådan en nem kage. Selv for den der ikke er skide god i et køkken ( mig )? Min datter og jeg har lavet to idag. En efter opskriften og en med rosiner i. Er så spændt på at smage dem begge. (Den første er vi tyvstartet på) Muuums siger jeg bare. Den er så lækker❤️ Svar
Hej Mette, Vi har ikke selv erfaringer med glutenfrit mel. Men du kan osgå lave denne sundere udgave, som er glutenfri: https://mummum.dk/sund-kanelkage-glutenfri-og-uden-hvid-sukker/ Kh Svar
Hej Emma, Det kan du godt, men det er ikke sikkert den hæver lige så godt op så 🙂 Natron reagerer nemlig med kærnemælken. Kh Svar
Prøvede i går at lave den og blev lidt ked af resultatet da den blev ret flad ?? Men smagen var god Svar
Lækket kanelkage! Har bagt den så mange gange. Jeg laver dobbelt portion hver gang. Bruger stor rundt form. Hæver fint og mega svampet. Alle er vilde med den! Svar
Hej, Kan man lave den som en chokoladekage istedet for? Og hvor meget Cacao skal man bruge? Mvh Cecilia Svar
Hej, Det har vi desværre ikke erfaring med. Umiddelbart ville jeg tilsætte 3-4 spsk. kakao og evt. udelade lidt af melet 🙂 Kh Svar
Hej Mummum Jeg er lidt forvirret grundet kommentarsporet her, så vil lige sikre mig: skal kagen bages ved 180 grader alm ovn eller varmluft? Og hvor i ovnen placerer I kagen? På forhånd mange tak for svar 🙂 Mvh Nadia Svar
Hejsa, Den skal bages ved 180 grader alm. ovn. Vi har ændret lidt i opskriften, så det er nok derfor det forvirrer lidt. Kh Svar
Hej piger Ved i hvor mange kalorier der er i kagen til 6 personer? Kunne være super dejligt, hvis man lige vidste ca hvor mange der er i 1:6 del (et stykke) Til os som tæller kalorier i vores måltider ? Super lækker kage, Waow Svar
Hej, Du kan se kalorieudregning på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum. Du kan læse mere her: https://mummum.dk/shop/medlemskab/ Kh Svar
Hejsa ☺️ Hvis jeg skal bare en bradepande, hvor meget skal jeg så gange med? Eller hvor mange personer skal jeg vælge at lave den til? Svar
Bedste opskrift! Smager mega godt Vil bare spørge om at man kan tage to æg og 1,5 dl mælk i stedet for kærnemælk Svar
Hej, Har lige smidt kagen i ovnen. Synes dog godt nok at dejen var tyk. Er din også det? Jeg undrede mig om jeg havde kommet til at smide for meget mel i ?. Men den dufter super godt og glæder mig til at den er færdigbagt! Svar
Har lige bagt Kanelkagen,den blev rigtig fin.Næste gang vil jeg bruge mindre sukker/flormelis, er for sød efter min smag.👍👍 Svar
Kan man godt bruge den som bund til en moussekage – altså lave den som to bunde og lægge mousse imellem? Eller er kagen mon for blød til det? 🙂 Svar
Hej Kjeld, I vores ovn får den det. Men der kan være stor forskel på ovne og også hvor stor/hvilken form man bruger 🙂 Kh Svar
Hej, Min kagedej blev ved med at skille (lavede den to gange) Hvad kan det skyldes? Og kan man rede det, og kan det smages? Tak 🙂 Svar
Hej Karina, Hm skille. Det har vi alligevel aldrig prøvet. Hvilket smør brugte du og piskede du sammen med elpisker eller i hånden? Send os meget gerne et billede af dejen på Instagram. Det er nogle gange lidt nemmere at sige hvad der er gået galt, når vi kan se et billede af det 🙂 Kh Svar
Hej! jeg vil prøve og at gå igang med at lave denne lækre kage men har kun en springform på ca 23×23 skal jeg så gange den op? Svar
Og hvor store er formene, som du har haft brugt? Vi har nemlig aldrig haft problemer med kagen. Og den er også bagt i forskellige ovne og forskellige forme. Bytter du noget ud i opskriften? Svar
Kan snilt anbefale ren tykmælk i stedet for kærnemælk. Gør den lidt tungere og mere fugtig indeni. Har også bagt den med kokdskål med stor succes, men har så fjernet den sukker i opskriften, som svarer til den som er i koldskålen. Koldskålen er den med tykmælk og kærnemælk. Og jeg bager aldrig mine kager på mere end 160 grader, og denne her opskrift ot max 20-22 minutter i en springform 19 cm. Gør bare at kagen på ingen måde bliver tør. De 35 minutter du nævner, kan jeg slet ikke forstå. Den må blive knas tør så. 🙂 Svar
Hej Johnny, Bagetiden er vejledende og det kan være så forskelligt hvordan ens ovn bager. Ved os får den også mellem 20-25 min., men vi skriver 25-35, så folk giver den lidt længere i tilfælde af, at den ikke er færdigbagt efter 25 min. 🙂 Kh Svar
Hej Kan man lave denne kage uden Elpisker? Aldså bare med alm gryde ske, bare man pisker godt. Har heller mulighed for piskeris. Den ser rigtig lækker ud den kage, håbet ikke mit spørgsmål er alt for dumt. Vh janni. Svar
Hej, Ja, men sigt de tørre ingredienser så, så du undgår klumper og rør det godt ud <3 Og ingen spørgsmål er dumme! Du spørger altid bare løs 😀 Kh Svar
Den bedste kanelkage!!!! Lavede både en bradepande og 18×18, i min ovn skulle den have 40 min. Og var perfekt bagt. Mums. Hvornår tager I den ud af frys før I skal spise den? Svar
Det lyder bare godt! Der kan være så stor forskel på hvor længe den skal have, også alt efter om man bager i et porcelænsfade eller ej. Ca. 1 time – 1,5 time før den skal spises, så burde den være tøet op <3 Svar
Hej Jeg skal lave jeres kage i en springform på ø24 til min svigerforældre, skal jeg vælge den til 9 personer (den indstiller automatisk til denne) og følge opskriften derfra? Knus Svar
Kagen smagte lækkert. Desværre skilte den meget da vi blandede de våde ingredienser… Ved ikke hvad vi gjorde forkert. Men heldigvis samlede den sig igen da vi miksede melet i. Svar
Hej, Ja, det gør den og det gør ikke noget. Som du selv skriver, så samler den sig nemlig, når de tørre ingredienser kommer i. 🙂 Kh Svar
Jeg vil gerne bage kagen i en alm bradepande, men hvor mange gange skal man gange opskriften med? Og hvor længe skal den ca have i ovnen? Svar
Hej! Jeg har bagt kagen et par gange nu, hvor jeg har ganget op med 3 og bagt i bradepande. Den hæver fint op, men falder sammen , når den komme ud af ovnen. Hvad kan årsagen være? Jeg bagte ved 180 grader og skruede så ned til 160 til sidst, indtil den var gennembagt – fordi den blev mørk ovenpå. Hilsen Sara Svar
Hej, Sørg for at ingredienserne har samme temperatur. Sørg for at ovnen er varmet op til graderne. Har du evt. en nyere ovn? Så prøv at skrue 10 grader ned, da mange nyere ovne varmer rigtig kraftigt 🙂 Kh Svar
Hej, Så ville jeg bruge en stor bradepande, men så ville jeg lave til 25 personer for at få højde på kagen 🙂 Kh Svar
Hej, tak for jeres gode opskrifter. Hvis jeg skal bage denne kage, men har ønsket om at glasuren skal være grøn, hvordan kommer jeg så i mål med det? 🙂 Svar
Hej Sandra, Så ville vi vælge en almindelig glasur lavet på flormelis, vand og grøn frugtfarve. Du vil ikke kunne lave den grøn, når der er kakao i 🙂 Kh Svar
Hej, Jeg har lavet den her kage til både min familie og mine Klassekarmaratter og de alle sammen kunne lide den. Den anden gange var det med normal skummelmælk i stedet for kærnemælk ,det smagt fint nok men ikke lig så godt som den første. Rigtig god opskrift🙂 Spøgersmål: Kan man bruge andet end kærnemælk, og hvad gær kærnemælk enlig ved kagen. Kh Noor😊 Svar
Hej Noor, Kærnemælken aktiverer natron, så det er derfor, at det nok ikke er blevet helt godt med skummetmælk. 🙂 Du kan blande creme fraiche eller skyr op i lidt mælk. Kh Svar
Hejsa, opskriften er en favorit! Jeg har blot lige et spørgsmål. Opskriften til 9 per. er ikke nok men når jeg ændre antal personer, så ændre formen sig jo ikke i opskriften. Hvad kunne du anbefale jeg skulle bruge hvis det var til 12 personer og vil det være alt for meget? 🙂 Svar
Hej Didi, Hvis du laver til 12 personer, så ville jeg personligt bruge et fad, som var omkring 25×25 cm. 🙂 Kh Svar
Jeg har problemer med, at min kagedej skiller gang på gang, hvad kan problemet være? Har prøvet at smelte smøren over lavere varme, hvilket dejen stadig skiller af Svar
Hej Nanna, Den skiller også lidt ved os, da det ofte er smørret, som skiller, når det kommer i forbindelse med sukker og kærnemælk. Dejen skulle gerne samle sig, når mel og de resterende ingredienser kommer i. 🙂 Kh Svar
Jeg laver opskriften til 36 personer, det passer med 1 l. kærnemælk, og min bradepande. Den er så lækker. Så fryser jeg ned i passende stykker. Svar
Hej. Har fået anbefalet Kanelkage som jeg gerne vil bage. Har printet opskrift ud til 9, 12 og 15 personer. Men i alle opskrifter står der, at de skal bages i form 18×18. Hvilken størrelse, altså: (9 personer, 12 eller 15 personer) passer til fad 18×30? Venlig hilsen Solvejg Svar
Hej, Min kage faldet sammen i ovnen. Altså den startet ud med at hæve fint men faldet så sammen undervejs. Har du noget bud på hvorfor? Kh Svar
Hej Janni, Har du måske en nyere ovn? De er ofte meget kraftigere end ældre ovne. Prøv at skrue 10 grader ned. Hvilken slags form bagte du den i? Kh Svar
Hej Hvor meget skal jeg gange opskriften med for at det passer til en bradepande der er ca. 44cm lang, 34cm bred og 4,5cm dyb? Mvh. Sara Svar
Hej Sara, Vi har faktisk lige udgivet en opskrift på kanelkage til en bradepande til ovn her: https://mummum.dk/bradepande-kanelkage/ Kh Svar
Vores blev desværre helt flad og ser helt faldet sammen ud – natron har ikke gjort tricket her. Den er slet ikke hævet på de 30 min i ovnen desværre. Ved ikke, hvad vi kan have gjort forkert? Vi hat fulgt opskriften til punkt og prikke 🙂 Svar
Hej, I har ikke byttet nogle ingredienser ud? Hvad for et fad har I bagt I? Porcelænsfad måske? Vi har bagt den her kage nok 40-50 gange og den har aldrig slået fejl 🙂 Kh Svar