Gulerodskage med fuldkornsmel Gulerodskage med fuldkornsmel Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker gulerodskage med den bedste vaniljefrosting. Den perfekte skærekage både til hverdag og fest. En svampet kage, som nærmest bliver bedre af at blive bagt i god tid. Ingrediensliste Gulerodskage 4 stk. æg 200 g. brun farin 1 tsk. vaniljesukker 150 g. smør 200 g. hvid hvedemel 1,5 tsk. bagepulver 2 tsk. stødt kanel 200 g. gulerod Frosting 200 g. naturel flødeost 100 g. flormelis 1 tsk. citronsaft Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør smeltes og sættes til afkøling. Æg, vaniljesukker og brun farin piskes sammen til en lys og luftig masse med en elpisker. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser. Gulerødder rives fint. Gulerødder og smør tilsættes til æggemassen og til sidst røres de tørre ingredienser i. En springform (Ø18) eller bageform smøres med lidt fedtstof. Dejen fordeles i formen og bages ved 175 grader varmluft i cirka 30-40 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den begynder at blive lidt mørkebrun på toppen (uden at den er færdig), så kan du dække den til med staniol under det sidste bagetid. Så undgår du, at den bliver form mørk ovenpå. Når kagen er færdig, så sættes den til afkøling. Frosting røres sammen ved at blande de tre ingredienser sammen. Kagen smøres med frostingen, når den er afkølet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på gulerodskage med fuldkornsmel Opskrift på en lækker gulerodskage lavet med fuldkornsmel. Kagen er lavet på hvid hvedemel, som er en fuldkornssort, som er meget fin i det. Det gør faktisk, at du slet ikke kan smage, at den er lavet på fuldkornsmel, men det giver alligevel en lidt anden struktur til kagen. Det klæder den super godt. Vi har toppet den med en cremet ostecreme, som er den absolut bedste frosting. Gulerodskage er en af vores yndlings kager og vi laver den både til finere anledninger, men også når vi skal have kage med til studiegruppen eksempelvis. Den kan laves i både bradepande og i springform, hvilket er super praktisk, alt efter hvilken anledning man skal bage kagen til. LÆS OGSÅ: Svampet gulerodskage med ostecreme Kan jeg lave kagen dagen før? Jep, sagtens! Gulerodskage er nemlig én af de kager, som kun bliver bedre af at blive bagt dagen før. Så bag du roligt kagen før, så har den god tid til at sætte sig og kun blive endnu bedre. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, Jeg vil gerne bage denne som muffins i stedet for en stor kage, hvor lang bagetid vil I anbefale? ☺️ Svar
I overskriften står der Gulerodskage med fuldkornsmel Men hvor i opskriften indgår fuldkornsmel? Svar
Hej, Det er fordi der er brugt “hvid hvedemel”, som er hvid hvede. Det er en fuldkornsmel. Den kan købes fra Amo og Valsemøllen. Det er en finere fuldkornsmel, som er genial at bage kager med 😀 Kh Svar