Græskarboller Græskarboller Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på græskarboller formet som små græskar med creme i. De her boller med græskar er så lækre og svampede. Perfekte til Halloween! Ingrediensliste Græskarboller 100 g. smør 2,5 dl. mælk 2 spsk. creme fraiche 50 g. gær 2 spsk. sukker 1 tsk. salt 1 stk. æg 600 g. hvedemel Creme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 2 tsk. vaniljesukker 70 g. sukker 3 dl. mælk Andet 1 stk. æg 20 g. mandler Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk og creme fraiche. Lad det køle af, så det ikke er brandvarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Smuldr gær i blandingen og rør godt ud. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal slippe kanterne på skålen. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm og lad den hæve i 1 time et lunt sted. Imens dejen hæver, så laves cremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker, majsstivelse og lidt mælk godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes den resterende mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen og at der dannes kondens). Lad cremen køle helt af. Når cremen er kold, så kan den lige piskes op igen. Kom den i en sprøjtepose, så den er klar til brug (kan også udelades). Slå dejen ned og rul den ud på et bord drysset med lidt hvedemel, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Del dejen i 16 firkanter. Placer en 1 spsk. creme på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller. Brug en kødsnor til at forme dine boller til græskar. Se evt. video længere nede af hvordan. Placer græskarbollerne på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Lad bollerne efterhæve imens ovnen varmer op. Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. De skal være gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Klip snoren af og pynt evt. med en mandel på toppen, så det ligner rigtige små græskar. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på græskarboller Her får du opskriften på de lækreste græskarboller fyldt med creme og pyntet med en mandel på toppen. De er så fine nu her til efteråret og når Halloween også nærmer sig. Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars, hvor vi jo lige nu kører en serie med fun facts. Vidste du eksempelvis, at Fiskars’ berømte orange saks har fået et bæredygtig make-over? Den bæredygtige sakseserie er fremstillet af genanvendte materialer og er 100% genanvendelig. I stedet for den ikoniske orange farve, så har den fået en flot grå farve. Det synes vi er mega sejt! Og det er kun endnu en grund til, at vi elsker Fiskars og deres produkter. LÆS OGSÅ: Mumie pølsehorn Boller formet som græskar Bollerne er fyldt med hjemmelavet vaniljecreme og så bliver de formet som små græskar. Det ser simpelthen så fint ud og er uden tvivl en ting, som vil være et hit hos både store og små. I stedet for en mandel, så kan du også pynte dem med lakridsrod. Det er lidt sværere at få fat i, så derfor pynter vi bare med en mandel. Og skal det være ekstra lækkert, så kan du også komme remonce eller et stykke marcipan i sammen med cremen. Kan man klippe formen? Ja, i stedet for at bruge madsnor, så kan du også klippe bollerne med saksen. Undlad dog cremen, da den vil løbe ud, hvis de klippes. Men hvis det udelukkende er formen, som du gerne vil have, så kan den også klippes med saks. Form dejen til boller og klip så hele vejen rundt. De er også så fine, hvis der skal holdes en lille Halloween-fest, hvor der gerne må gøres lidt ekstra ud af maden. Så kan vi anbefale de her græskarboller, mumie pølsehorn og så en monsterkage at slutte festen af med. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Ser virkelig flotte og lækre ud. Kan man bage dem og fryse dem ned til senere, og så opvarme dem inden servering? Vh Mette. Svar