Ferrero rocher islagkage Ferrero rocher islagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 6 timer Samlet tid 6 timer og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en skøn ferrero rocher islagkage med nøddebund lavet på hasselnødder, nougatis, chokoladeganache og ferrero rocher chokolade på toppen. Kan sagtens laves i god tid. Ingrediensliste Bund 3 stk. æggehvide 150 g. flormelis 150 g. hasselnødder Nougatis 3,5 dl. piskefløde 100 g. nougat 3 stk. pasteuriseret æggeblomme 2 tsk. vaniljesukker 70 g. flormelis Chokoladeganache 1 dl. piskefløde 200 g. lys chokolade Andet 8 stk. Ferrero rocher Fremgangsmåde Nøddebund Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber). Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op. Nougatis Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Pisk piskefløde til en blød flødeskum. Smelt nougat i mikroovnen eller i en lille gryde ved lav varme. Pas på det ikke brænder på. Hvis du gør det i mikroovnen, så giv det 20 sekunder af gangen. Lad nougaten køle en smule af. Bland nougat og æggeblandingen. Vend det godt rundt. Vend til sidst flødeskum i. Dette gøres nemt med en dejskraber. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over). Chokoladeganache Hak chokolade groft. Placer det i en skål, som kan gå i mikroovnen og hæld også fløde i. Varm det i mikroovnen i 30 sekunder af gangen. Rør rundt efter hver gang. Bliv ved, indtil du har en ensartet tyk chokoladecreme. Du kan også gøre det på et komfur. Varm forsigtigt fløde op i en gryde ved lav varme til lige under kogepunktet (pas på, at det ikk brænder på). Placer hakket chokolade i en skål. Hæld den varme fløde over. Rør det rundt, indtil du får en ensartet tyk chokoladecreme. Hvad enten du laver din ganache i mikroovnen eller på komfur, så får du samme resultat. Det er blot nemmere og hurtigere at lave den i mikroovnen. Lad din ganache køle ned et par minutter. Tag din is op af fryseren. Fordel chokoladeganache ovenpå. Hak ferrero rocher chokolade groft og gem evt. nogle hele også. Pynt med dem ovenpå chokoladelaget. Sæt isen tilbage i fryseren i 1 time. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering. Bedøm denne ret Lås skærm Ferrero rocher islagkage opskrift Ferrero rocher islagkage er en ny favorit hos os. Den består af en saftig nøddebund lavet på hasselnødder, nougat-is, chokoladeganache og selvfølgelig ferrero rocher chokolade. Det er en nem og lækker dessert, som ikke kræver meget arbejde. Islagkager er altid en god idé, hvis desserten skal være nem, men samtidig imponere. Den kan nemlig sagtens laves dagen før eller en uge før den skal bruges. Derfor elsker vi at lave islagkager. LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage med Toms skildpadder Ferrero rocher is eller ferrero rocher kage? Man kan vel godt sige, at det her en en blanding mellem en ferrero rocher is og en ferrero rocher kage. Det er det bedste fra begge verdener. En saftig nøddebund lavet på hasselnødder, hjemmelavet nougatis i midten, et tykt chokoladelage på toppen. Selvfølgelig toppet med ferrero rocher chokolade. Hjemmelavet is med ferrero rocher Her får du altså en god hjemmelavet is med ferrero rocher. Så er du vild med den lækre fyldte chokolade, så er denne is helt sikkert noget for dig. Den er lidt tidskrævende at lave, men den er simpelthen så lækker. Og så er det altså fedt at lave sin helt egen islagkage! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej piger! Jeg vil lige starte med at sige at jeg ELSKER jeres skønne madunivers! Hvis jeg skal finde opskrifter, kigger jeg her først. Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift til min datters 1års fødselsdag! Knus Svar
Kan man komme FERRERO ROCHER ned i selve isen, hvis man hakker dem lige som i den islagkage med daim? ☺️ Svar
Hej! Lyder, som en lækker opskrift. Den må prøves ?? Ved du, hvor længe kan den holde sig i fryseren? (som om den ikke vil blive spist med det samme ?) Venligst Cecilie Svar
Jeg har glemt fløde! Kan ganachen sætte sig ordenligt med mælk i stedet? Hvornår kan man putte ferror på toppen uden kiksen bliver tør?☺️ Svar
Hej, Vi har faktisk ikke prøve at lave den med mælk i stedet. Vi plejer bare at putte dem på sammen med ganache. Vi synes ikke de bliver tørre 🙂 Kh Svar
Jeg skal lave denne lækre islagkage til nytårsaften ? men jeg skal lige være helt sikker, så jeg ikke laver fejl.. Når jeg har haft isen i fryseren og der skal ganache på, skal isen så ikke i fryseren igen? ? Svar
Hej, Jo, så skal den på frys igen. Husk at tage den op 15-20 minutter før servering, så den får lov til at tø en lille smule op inden 🙂 kh Svar
Umm, Ferrero Rocher is er min klare favorit, så denne islagkage skal helt sikkert prøves! I ingredienslisten til chokoladeganachen skriver I, at der skal LYS chokolade i, men ud fra billederne ligner det mere mørk chokolade – tager jeg fejl? Svar
Dette er en helt fantastisk islagkage som jeg har lavet flere gange til børnenes fødselsdag. Den er nem at lave, kan laves i god tid før den skal serveres (og der skal ikke gøres noget på selve dagen!), gæsterne bliver imponeret og den smager fantastisk. Win-win-win-win🥳. Tak for opskriften😋 Svar
Hej Tine, Åh hvor lyder det bare godt 🙂 Dejligt at den er faldet i så god jord. Rigtig god aften til dig og tak for din søde kommentar. Kh Svar
Elsker jeres hjemmeside 👏👏😀 Jeg hældte en masse brombær og hindbær på toppen af kagen 2 min. Før servering. Det var lækkert med lidt syrligt til den fantastiske choko bombe 👍 Svar
Det lyder bare lækkert! God idé og ja det er bare så lækkert med noget syrligt til det søde 🙂 Kh Svar
Nougatis Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter. Her står der vanillie sukker til jeres Ferrerose islagkage, men der står ikke noget om hvor meget vanilijesukker ? Svar