SKILDPADDE® islagkage

Skildpadde islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 30 minutter

Beskrivelse

PEn nem opskrift på en hjemmelavet SKILDPADDE® islagkage. Den består af vaniljeis med stykker af Toms chokoladeskildpadder, chokoladeovertræk og chokoladefløde på siderne. Til sidst er den selvfølgelig pyntet af med store chokoladeskildpadder.

Ingrediensliste

 • Is

 • 5 dl. piskefløde
 • 1 ds. kondenseret mælk
 • 4 store Toms chokoladeskildpadder
 • 200 g. mørk chokolade
 • 2 spsk. kokosolie
 • Pynt

 • 3 dl. piskefløde
 • 4 spsk. flormelis
 • 2 spsk. bagekakao
 • 4 store Toms chokoladeskildpadder

Fremgangsmåde

 1. Beklæd en springform med husholdningsfilm eller bagepapir i bunden.
 2. Start først med isen. Pisk piskefløde til en let flødeskum. Hak chokoladeskildpadderne. Vend kondenseret mælk og chokoladeskildpadder rundt i flødeskummet.
 3. Hæld isen over i din springform (Ø22 cm). Sæt på frys i minimum 4-5 timer (gerne natten over).
 4. Smelt 200 g. mørk chokolade og 2 spsk. kokosolie  over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladen køle en smule af. Kokosolien blandes i, så chokoladenikke bliver alt for hård, når den fryses.
 5. Tag din is ud af fryseren. Hæld chokoladen over isen. Sæt tilbage i fryseren, så chokoladen får lov at stivne.
 6. Til at pynte kanterne skal der laves en chokoladeskum.
 7. I en skål hældes piskefløde, kakaopulver og flormelis i. Pisk det indtil det bliver en fast skum. Pas på med ikke at overpiske, da det så bliver grynet. Hæld fløden op i en sprøjtepose med stjernetyl.
 8. Løsn din is fra springformen. Placer den evt. oven på et stykke pap eller et fad, som kan gå i fryseren.
 9. Sprøjt chokoladefløden op og ned langs kanten, så det dækker siderne. Pynt til sidst den ved at placere 4 chokoladeskildpadder ovenpå, så de står overfor hinanden.
 10. Sæt islagkagen tilbage på frys i 1 time, så fløden får lov at stivne. Du kan evt. også sprøjte chokoladefløden på lige inden servering. Så er den faktisk aller bedst.
Bedøm denne ret

SKILDPADDE® islagkage opskrift

Her får du en nem og lækker opskrift på en SKILDPADDE® islagkage, som indeholder Toms chokoladeskildpadder. En hjemmelavet islagkage med vaniljeis, der er fyldt med chokolade og karamel. Derudover er den pyntet med chokoladeflødeskum og chokolade på toppen. Vi har prøvet at lave den klassiske skildpaddeislagkage, som man kan købe i butikkerne. Det er en af de lidt mere tidskrævende islagkager, men den er det hele værd. Den er bare så god, især hvis du ligesom os, elsker Toms chokoladeskildpadder.

LÆS MERE: Daim Islagkage

Hjemmelavet islagkage

Det her er en opskrift på en nem, hjemmelavet islagkage. Den kan serveres for gæster, til fest, til nytår eller hvad du nu ellers har lyst til. Faktisk er det en perfekt nytårsislagkage, hvis du spørger os. Det er en super lækker dessert med is, fløde og chokolade. Hjemmelavet is er faktisk slet ikke så svært at lave og man behøves ikke en ismaskine for at lave en hjemmelavet islagkage.

Dessert med is

Vi elsker alle desserter, som indeholder noget med is. Det kan spises året rundt, men vi må indrømme, at det især smager godt på sådan en varm sommerdag. Det er derfor den perfekte sommerdessert med is. Og så er det gode, at du kan lave den i god tid, så den blot skal tages op fra fryseren. Selve isen kan holde sig 1-2 måneder på frys, så man kan også sagtens lave flere (hvis man har plads i fryseren). Så har du altid en nem dessert klar, hvis du lige pludselig skulle få gæster i weekenden og ikke har tid til det store.

Hvis du har lyst til at prøve andre hjemmelavede desserter med is, så kan vi også anbefale denne islagkage med karamel og Toffifee. Den er også bare super god og let at lave.

SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside.

Følg også med på de sociale medier
Følg også med på vores Facebookside, hvis du vil have mere inspiration til lækre og nemme desserter. Både til hverdag og til fest.

Kommentarer

  1. Hej Maria,

   Det kan du godt, men så bliver fløden helt frossen. Så skal du huske at tage isen ud lidt før, så den kan få lov til at tø en smule op 🙂 Vi vil dog anbefale at sprøjte det på, på dagen.

   Knus

 1. Kan man bruge smør i stedet for kokosolie u chokoladen? Jeg overtrækker fx. kager med en blanding af smeltet chokolade, lidt kogt fløde og smeltet smør.

 2. Lækker opskrift! Hvis jeg ønsker at lave den til dessert til et bryllup og ikke har mulighed for at sprøjte fløde på, på selve dagen, er det så helt dumt, fx at lave hele islagkagen en uges tid eller to før?

 3. Hej, jeg står og skal lave jeres islagkage til nytår, men jeg er lidt i tivivl om, hvordan flødeskummen skal piskes, skal den være stiv eller hvad er det i mener med let? 🙂

Skriv en kommentar