Tilmeld nyhedsbrev

Skildpadde islagkage

Skildpadde islagkage

Skildpadde islagkage

Opskrift til 8 personer (Ø23 springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 30 minutter

Beskrivelse

PEn nem opskrift på en hjemmelavet skildpadde islagkage. Den består af vaniljeis med stykker af Toms chokoladeskildpadder, chokoladeovertræk og chokoladefløde på siderne. Til sidst er den selvfølgelig pyntet af med store chokoladeskildpadder.

Ingrediensliste

Is

 • 5 dl. piskefløde
 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 4 store Toms chokoladeskildpadder
 • 200 g. mørk chokolade
 • 2 spsk. kokosolie

Pynt

 • 3 dl. piskefløde
 • 4 spsk. flormelis
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 4 store Toms chokoladeskildpadder

Fremgangsmåde

 1. Beklæd en springform med husholdningsfilm eller bagepapir i bunden.
 2. Start først med isen. Pisk piskefløde til en let flødeskum. Hak chokoladeskildpadderne. Vend kondenseret mælk og chokoladeskildpadder rundt i flødeskummet.
 3. Hæld isen over i din springform. Sæt på frys i minimum 4-5 timer.
 4. Smelt 200 g. mørk chokolade og 2 spsk. kokosolie  over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladen køle en smule af. Kokosolien blandes i, så chokoladenikke bliver alt for hård, når den fryses.
 5. Tag din is ud af fryseren. Hæld chokoladen over isen. Sæt tilbage i fryseren, så chokoladen får lov at stivne.
 6. Til at pynte kanterne skal der laves en chokoladeskum.
 7. I en skål hældes piskefløde, kakaopulver og flormelis i. Pisk det indtil det bliver en fast skum. Pas på med ikke at overpiske, da det så bliver grynet. Hæld fløden op i en sprøjtepose med stjernetyl.
 8. Løsn din is fra springformen. Placer den evt. oven på et stykke pap eller et fad, som kan gå i fryseren.
 9. Sprøjt chokoladefløden op og ned langs kanten, så det dækker siderne. Pynt til sidst den ved at placere 4 chokoladeskildpadder ovenpå, så de står overfor hinanden.
 10. Sæt islagkagen tilbage på frys i 1 time, så fløden får lov at stivne. Du kan evt. også sprøjte chokoladefløden på lige inden servering. Så er den faktisk aller bedst.

Bedøm denne ret

Skildpadde islagkage opskrift

Her får du opskriften på en nem skildpadde islagkage, som indeholder Toms chokoladeskildpadder. Det er en af de lidt mere tidskrævende islagkager, men den er det hele værd. Den er bare så god, især hvis du ligesom os, elsker Toms chokoladeskildpadder.

LÆS MERE: Daim Islagkage

Følg også med på vores Facebookside, hvis du vil have mere inspiration til lækre og nemme desserter. Både til hverdag og til fest.

Kommentarer

  1. Hej Maria,

   Det kan du godt, men så bliver fløden helt frossen. Så skal du huske at tage isen ud lidt før, så den kan få lov til at tø en smule op 🙂 Vi vil dog anbefale at sprøjte det på, på dagen.

   Knus

 1. Kan man bruge smør i stedet for kokosolie u chokoladen? Jeg overtrækker fx. kager med en blanding af smeltet chokolade, lidt kogt fløde og smeltet smør.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven