Lækre hverdagsopskrifter

Ferrero rocher islagkage

Ferrero rocher islagkage
Opskrift til personer (√ė21 springform) Opskrift til 8 personer (√ė21 springform)

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift p√• en sk√łn ferrero rocher islagkage med n√łddebund lavet p√• hasseln√łdder, nougatis, chokoladeganache og ferrero rocher chokolade p√• toppen. Kan sagtens laves i god tid.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. √¶ggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. hasseln√łdder
  • Nougatis

  • 3,5 dl. piskefl√łde
  • 100 g. nougat
  • 3 stk. pasteuriseret √¶ggeblomme
  • 70 g. flormelis
  • Chokoladeganache

  • 1 dl. piskefl√łde
  • 200 g. lys chokolade
  • Andet

  • 8 stk. Ferrero rocher

Fremgangsmåde

N√łddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt.
  3. Hak hasseln√łdder fint (det g√łres evt. nemt i en minihakker). Vend dem forsigtigt rundt i √¶ggehvidemassen.
  4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
  5. S√¶t din n√łddebund til afk√łling.

Nougatis

  1. Pisk æggeblommer med flormelis, indtil det er helt hvidt og skummende. Det tager ca. 4-5 minutter.
  2. I en anden sk√•l piskes fl√łde til en let fl√łdeskum.
  3. Smelt nougat i mikroovnen eller i en lille gryde ved lav varme. Pas p√• det ikke br√¶nder p√•. Hvis du g√łr det i mikroovnen, s√• giv det 20 sekunder af gangen. Lad nougaten k√łle en smule af.
  4. Bland nougat og æg. Vend det godt rundt.
  5. Vend til sidst fl√łdeskum i.
  6. H√¶ld blandingen ovenp√• den afk√łlede n√łddebund. S√¶t isen i fryseren i minimum 4-5 timer.

Chokoladeganache

  1. Hak chokolade groft. Placer det i en sk√•l, som kan g√• i mikroovnen og h√¶ld ogs√• fl√łde i.
  2. Varm det i mikroovnen i 30 sekunder af gangen. R√łr rundt efter hver gang. Bliv ved, indtil du har en ensartet tyk chokoladecreme.
  3. Du kan ogs√• g√łre det p√• et komfur. Varm forsigtigt fl√łde op i en gryde ved lav varme til lige under kogepunktet (pas p√•, at det ikk br√¶nder p√•).
  4. Placer hakket chokolade i en sk√•l. H√¶ld den varme fl√łde over. R√łr det rundt, indtil du f√•r en ensartet tyk chokoladecreme.
  5. Hvad enten du laver din ganache i mikroovnen eller p√• komfur, s√• f√•r du samme resultat. Det er blot nemmere og hurtigere at lave den i mikroovnen. Lad din ganache k√łle ned et par minutter.
  6. Tag din is op af fryseren. Fordel chokoladeganache ovenpå.
  7. Hak ferrero rocher chokolade groft og gem evt. nogle hele også. Pynt med dem ovenpå chokoladelaget.
  8. Sæt isen tilbage i fryseren i 1 time.
  9. Tag den ud 15-20 min. f√łr servering.

Bed√łm denne ret

Ferrero rocher islagkage opskrift

Ferrero rocher islagkage er en ny favorit hos os. Den best√•r af en saftig n√łddebund lavet p√• hasseln√łdder, nougat-is, chokoladeganache og selvf√łlgelig ferrero rocher chokolade. Det er en nem og l√¶kker dessert, som ikke kr√¶ver meget arbejde.

Islagkager er altid en god id√©, hvis desserten skal v√¶re nem, men samtidig imponere. Den kan nemlig sagtens laves dagen f√łr eller en uge f√łr den skal bruges. Derfor elsker vi at lave islagkager.

LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage med Toms skildpadder

Ferrero rocher islagkage i isform

Ferrero rocher islagkage i form med chokolade

Ferrero rocher is eller ferrero rocher kage?

Man kan vel godt sige, at det her en en blanding mellem en ferrero rocher is og en ferrero rocher kage. Det er det bedste fra begge verdener. En saftig n√łddebund lavet p√• hasseln√łdder, hjemmelavet nougatis i midten, et tykt chokoladelage p√• toppen. Selvf√łlgelig toppet med ferrero rocher chokolade.

Hjemmelavet is med ferrero rocher

Her får du altså en god hjemmelavet is med ferrero rocher. Så er du vild med den lækre fyldte chokolade, så er denne is helt sikkert noget for dig. Den er lidt tidskrævende at lave, men den er simpelthen så lækker. Og så er det altså fedt at lave sin helt egen islagkage!

Ferrero rocher islagkage

F√łlg med p√• de sociale medier
F√łlg endelig med p√• vores¬†Instagram¬†eller¬†Facebook, hvor du vil f√• daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ‚ÄĚMit Mummum‚ÄĚ, hvor du f√•r din egen personlige profil med en r√¶kke nye funktioner.¬†L√¶s mere lige her.¬†Vi vil elske at f√• dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej piger!
    Jeg vil lige starte med at sige at jeg ELSKER jeres sk√łnne madunivers!
    Hvis jeg skal finde opskrifter, kigger jeg her f√łrst.
    Jeg gl√¶der mig til at pr√łve denne opskrift til min datters 1√•rs f√łdselsdag!

    Knus

  2. Kan man komme FERRERO ROCHER ned i selve isen, hvis man hakker dem lige som i den islagkage med daim? ‚ėļÔłŹ

  3. Hej!
    Lyder, som en l√¶kker opskrift. Den m√• pr√łves ūüĎĆūüėä
    Ved du, hvor l√¶nge kan den holde sig i fryseren? (som om den ikke vil blive spist med det samme ūüėČ)
    Venligst Cecilie

  4. Jeg har glemt fl√łde! Kan ganachen s√¶tte sig ordenligt med m√¶lk i stedet? Hvorn√•r kan man putte ferror p√• toppen uden kiksen bliver t√łr?‚ėļÔłŹ

    1. Hej,

      Vi har faktisk ikke pr√łve at lave den med m√¶lk i stedet. Vi plejer bare at putte dem p√• sammen med ganache. Vi synes ikke de bliver t√łrre ūüôā

      Kh

  5. Jeg skal lave denne l√¶kre islagkage til nyt√•rsaften ūüėć men jeg skal lige v√¶re helt sikker, s√• jeg ikke laver fejl.. N√•r jeg har haft isen i fryseren og der skal ganache p√•, skal isen s√• ikke i fryseren igen? ūüėä

    1. Hej,

      Jo, s√• skal den p√• frys igen. Husk at tage den op 15-20 minutter f√łr servering, s√• den f√•r lov til at t√ł en lille smule op inden ūüôā

      kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
L√łrdag
S√łndag