Lækre hverdagsopskrifter

Ferrero rocher islagkage

Ferrero rocher islagkage
Opskrift til personer (Ø21 springform) Opskrift til 8 personer (Ø21 springform)

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en skøn ferrero rocher islagkage med nøddebund lavet på hasselnødder, nougatis, chokoladeganache og ferrero rocher chokolade på toppen. Kan sagtens laves i god tid.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. hasselnødder
  • Nougatis

  • 3,5 dl. piskefløde
  • 100 g. nougat
  • 3 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 70 g. flormelis
  • Chokoladeganache

  • 1 dl. piskefløde
  • 200 g. lys chokolade
  • Andet

  • 8 stk. Ferrero rocher

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt.
  3. Hak hasselnødder fint (det gøres evt. nemt i en minihakker). Vend dem forsigtigt rundt i æggehvidemassen.
  4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
  5. Sæt din nøddebund til afkøling.

Nougatis

  1. Pisk æggeblommer med flormelis, indtil det er helt hvidt og skummende. Det tager ca. 4-5 minutter.
  2. I en anden skål piskes fløde til en let flødeskum.
  3. Smelt nougat i mikroovnen eller i en lille gryde ved lav varme. Pas på det ikke brænder på. Hvis du gør det i mikroovnen, så giv det 20 sekunder af gangen. Lad nougaten køle en smule af.
  4. Bland nougat og æg. Vend det godt rundt.
  5. Vend til sidst flødeskum i.
  6. Hæld blandingen ovenpå den afkølede nøddebund. Sæt isen i fryseren i minimum 4-5 timer.

Chokoladeganache

  1. Hak chokolade groft. Placer det i en skål, som kan gå i mikroovnen og hæld også fløde i.
  2. Varm det i mikroovnen i 30 sekunder af gangen. Rør rundt efter hver gang. Bliv ved, indtil du har en ensartet tyk chokoladecreme.
  3. Du kan også gøre det på et komfur. Varm forsigtigt fløde op i en gryde ved lav varme til lige under kogepunktet (pas på, at det ikk brænder på).
  4. Placer hakket chokolade i en skål. Hæld den varme fløde over. Rør det rundt, indtil du får en ensartet tyk chokoladecreme.
  5. Hvad enten du laver din ganache i mikroovnen eller på komfur, så får du samme resultat. Det er blot nemmere og hurtigere at lave den i mikroovnen. Lad din ganache køle ned et par minutter.
  6. Tag din is op af fryseren. Fordel chokoladeganache ovenpå.
  7. Hak ferrero rocher chokolade groft og gem evt. nogle hele også. Pynt med dem ovenpå chokoladelaget.
  8. Sæt isen tilbage i fryseren i 1 time.
  9. Tag den ud 15-20 min. før servering.

Bedøm denne ret

Ferrero rocher islagkage opskrift

Ferrero rocher islagkage er en ny favorit hos os. Den består af en saftig nøddebund lavet på hasselnødder, nougat-is, chokoladeganache og selvfølgelig ferrero rocher chokolade. Det er en nem og lækker dessert, som ikke kræver meget arbejde.

Islagkager er altid en god idé, hvis desserten skal være nem, men samtidig imponere. Den kan nemlig sagtens laves dagen før eller en uge før den skal bruges. Derfor elsker vi at lave islagkager.

LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage med Toms skildpadder

Ferrero rocher islagkage i isform

Ferrero rocher islagkage i form med chokolade

Ferrero rocher is eller ferrero rocher kage?

Man kan vel godt sige, at det her en en blanding mellem en ferrero rocher is og en ferrero rocher kage. Det er det bedste fra begge verdener. En saftig nøddebund lavet på hasselnødder, hjemmelavet nougatis i midten, et tykt chokoladelage på toppen. Selvfølgelig toppet med ferrero rocher chokolade.

Hjemmelavet is med ferrero rocher

Her får du altså en god hjemmelavet is med ferrero rocher. Så er du vild med den lækre fyldte chokolade, så er denne is helt sikkert noget for dig. Den er lidt tidskrævende at lave, men den er simpelthen så lækker. Og så er det altså fedt at lave sin helt egen islagkage!

Ferrero rocher islagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej piger!
    Jeg vil lige starte med at sige at jeg ELSKER jeres skønne madunivers!
    Hvis jeg skal finde opskrifter, kigger jeg her først.
    Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift til min datters 1års fødselsdag!

    Knus

  2. Kan man komme FERRERO ROCHER ned i selve isen, hvis man hakker dem lige som i den islagkage med daim? ☺️

  3. Hej!
    Lyder, som en lækker opskrift. Den må prøves ??
    Ved du, hvor længe kan den holde sig i fryseren? (som om den ikke vil blive spist med det samme ?)
    Venligst Cecilie

  4. Jeg har glemt fløde! Kan ganachen sætte sig ordenligt med mælk i stedet? Hvornår kan man putte ferror på toppen uden kiksen bliver tør?☺️

    1. Hej,

      Vi har faktisk ikke prøve at lave den med mælk i stedet. Vi plejer bare at putte dem på sammen med ganache. Vi synes ikke de bliver tørre 🙂

      Kh

  5. Jeg skal lave denne lækre islagkage til nytårsaften ? men jeg skal lige være helt sikker, så jeg ikke laver fejl.. Når jeg har haft isen i fryseren og der skal ganache på, skal isen så ikke i fryseren igen? ?

    1. Hej,

      Jo, så skal den på frys igen. Husk at tage den op 15-20 minutter før servering, så den får lov til at tø en lille smule op inden 🙂

      kh

  6. Umm, Ferrero Rocher is er min klare favorit, så denne islagkage skal helt sikkert prøves!
    I ingredienslisten til chokoladeganachen skriver I, at der skal LYS chokolade i, men ud fra billederne ligner det mere mørk chokolade – tager jeg fejl?

  7. Dette er en helt fantastisk islagkage som jeg har lavet flere gange til børnenes fødselsdag. Den er nem at lave, kan laves i god tid før den skal serveres (og der skal ikke gøres noget på selve dagen!), gæsterne bliver imponeret og den smager fantastisk. Win-win-win-win🥳. Tak for opskriften😋

    1. Hej Tine,

      Åh hvor lyder det bare godt 🙂 Dejligt at den er faldet i så god jord.

      Rigtig god aften til dig og tak for din søde kommentar.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag