Groft franskbrød Groft franskbrød Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på et hjemmebagt groft franskbrød med fuldkorn. Det her franskbrød mætter godt og er super saftigt og svampet. Ingrediensliste 25 g. gær 2 dl. vand 1 dl. naturel yoghurt 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 300 g. hvedemel 200 g. grahamsmel 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Tilsæt mel lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det i en bageform. Vi brugte en rugbrødsform på 25×11 cm. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Lad brødet efterhæve tildækket et lunt sted i 20 min. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Når du banker på det, så skal det lyde hult. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på groft franskbrød Et groft franskbrød lavet med hvedemel og grahamsmel. Det her hjemmebagte brød må du altså prøve! Det er super nemt at lave og så smager det helt fantastisk. Du får et blødt franskbrød, som falder i god jord hos både store og små. Det er også et super brød, hvis du gerne vil have et lidt mere mættende brød, som ikke udelukkende er lavet på almindelig hvedemel. Selvom der er tilsat lidt groft mel, så får du altså stadig et saftigt og lækkert brød, som på ingen måde er tørt. Sådan et franskbrød bager vi alt for sjældent, hvilket er for dårligt. Vi har en tendens til, at vi oftere bager boller, men sådan et franskbrød her går man altså aldrig galt i byen med. Samtidig er det hurtigere at lave, da det ikke skal formes på samme måde som boller. Så er du i tidsnød, men vil du gerne have friskbagt brød, så er det altså et franskbrød du skal bage. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på franskbrød Franskbrød med fuldkorn Vil du gerne bage et franskbrød med fuldkorn, så er det her grove franskbrød altså et godt bud. Vi bruger grahamsmel, da det er nemt at bage med og så giver det en god mæthed. Du kan dog også sagtens bruge rugmel, speltmel, fuldkornshvedemel eller hvad du ellers lige har. Tilsæt også gerne frø og kerner, hvis det skal være endnu mere groft. Vær dog opmærksom på, at kernerne suger væske, så det er ikke sikkert, at du skal bruge lige så meget mel så. Groft brød Sådan et groft brød nyder vi ofte til morgenmaden. Der er intet som en stille weekendmorgen med nybagt groft brød. Vi smører det gerne med et lag smør. Det er så lækkert, når smørret smelter en smule på det lune brød. Så får man altså ikke bedre start på dagen! Og når det så oveni købet kan lade sig gøre at bage et groft brød, som heller ikke bliver tørt. Så er det altså bare win-win! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.