Bondebrød

bondebrød
Opskrift til brød Opskrift til 1 brød

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavet bondebrød. Et perfekt brød til de små, som mætter godt og som indeholder masser af fuldkorn.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 2 dl. naturel yoghurt
  • 1,5 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 300 g. hvedemel
  • 100 g. rugmel
  • Pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt naturel yoghurt, salt, sukker, æg og olie.
  3. Tilsæt hvedemel og rugmel og lad dejen ælte i mindst 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve i 1 time.
  5. Form et rundt brød og lad det efterhæve 30 minutter på en bageplade med bagepapir.
  6. Pensel brødet med æg og drys med rugmel. Skær nogle snit med en kniv og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
Bedøm denne ret

Opskrift på bondebrød

Nem opskrift på et nemt og lækkert bondebrød lavet på hvedemel og rugmel. Det er et saftigt og groft brød, som er bagt uden kerner. Det er perfekt til morgenbordet, til madpakken eller til en lille baby, som lige er begyndt at få fast føde. Brødet er nemlig tilsat fuldkorn, da det er bagt med rugmel. Det er samtidig super børnevenligt, da der ingen kerner er i brødet.

Du kan nyde brødet med et lag smør, marmelade, ost eller noget helt andet. Der er intet som sådan et nybagt brød! Samtidig er det slet ikke besværligt at bage sådan en franskbrød selv.

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller

bondebrød

Franskbrød med rugmel

Det er ét af de mest simple franskbrød, som man kan bage med rugmel. Du kan dog sagtens erstatte rugmel med grahamsmel eller en anden fuldkornsmel, hvis det er. Vi kan dog rigtig godt lide at bruge rugmel, da du stadig får et brød, som mætter godt og som stadig er dejlig blødt.

bondebrød

Rugbrød uden kerner

De fleste har nok set bondebrød i supermarkedet. Man kan også kalde det for et slags rugbrød uden kerner, da man har det grove fra rugbrødet, men har udeladt kernerne. Det er derfor, som sagt, et godt brød til de små, da det er nemt for dem at tygge og samtidig giver det maven noget at arbejde med. I hvert fald i forhold til hvis man blot serverede helt lyst brød. Det er i hvert fald et bondebrød, som vi varmt kan anbefale.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar