Dadelkage Dadelkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en sundere dadelkage med mandler, kakao og appelsinjuice. Et sundt alternativ til en klassisk chokoladekage. Ingrediensliste 400 g. dadler 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 2 spsk. appelsinjuice 150 g. mandler 1 tsk. stødt kanel 30 g. bagekakao 1 stk. banan 1 tsk. vaniljesukker 5 stk. æg Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 160 grader alm. ovn. Udsten dadlerne. Dette gøres nemt ved at åbne dadlerne med hænderne. Så kan man nemt fjerne stenen. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har den ønskede konsistens. Du kan både lave den rustik og fin i konsistensen. Det er en smagssag. Kom bagepapir i en Ø20 cm springform og hæld dejen i. Bages i cirka 40 minutter. Lad kagen afkøle helt og server evt. med en kugle vaniljeis eller bare som den er. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på dadelkage Dadelkage er en nem kage at lave og er et lækkert sundere alternativ til de ellers klassiske kager. Du kan nemt lave din dadelkage med en rustik tekstur, så der stadig er små stykker mandler i. Er du mere til en ensartet kagemasse, så kør ingredienserne i længere tid i foodprocessoren. Indtil det hele er blandet godt sammen. Ønsker du en dadelkage uden sukker, for at prøve med et lidt sundere alternativ, så er denne kage lige noget for dig. For at give sødme til kagen er der bløde dadler og banan i. Begge ingredienser er gode til at give en naturlig sødme og mætte den søde trang. Vi kan derfor nemt anbefale dig at prøve en dadelkage med banan og se om du bliver ligeså glad for den, som vi er. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på sundere kager Sund kage med dadler Vi elsker når det er nemt at lave lækre retter, og derfor er denne dadelkage opskrift lige til. Du skal egentlig bare have stenene fjernet fra dadlerne og herfra blendes alle ingredienser i foodprocessoren og køres til du har din ønsket konsistens. Kagen skal have lov at køle en smule af inden servering, og kan sagens holde sig til dagen efter. Hvad kan dadler ellers bruges til? Dadler kan bruges til mange forskellige retter. De er oftes kendt som en erstatning for sukker eller karamel i sundere alternativer som for eksempel sund frugttærte, hvor sukkeret er erstattet af dadler. Vores müslibarer med dadler er også perfekte til at tage med, når den lille sult melder sig. Er du mere på udgik efter måder at bruge dadler i aftensmaden på, så har vi en skøn grønkålssalat med dadler, som nemt lige pifter julebordet op med en sprød salat. Hvis du har prøvet tapas på en ferie i Spanien, har du med garanti også smagt dadler med bacon. De er så nemme at lave og kan nemt laves til en hyggesnack på en lun sommeraften, som tilbehør til aftensmaden eller hvis du vil forsøge dig med dit eget tapasbord. Du finder alle vores opskrifter med dadler lige HER. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man bage med dadler der er lidt fermenterede, lugter af at noget af sukkeret er omdannet til alkohol? Svar