Risotto med ærter og serranoskinke

Risotto med ærter og serranoskinke
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker risotto med ærter og sprød skinke. En super cremet ret, som er helt fantastisk til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 100 g. frosne ærter
  • 80 g. serranoskinke
  • 200 g. risottoris
  • 8,5 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2 stk. æg
  • 80 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær serranoskinke i mindre stykker. Kog vandet og opløs bouillonterning i vandet.
  3. Varm en gryde op med 3 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg.
  4. Sauter det, indtil det er gennemstegt.
  5. Tilsæt risottoris. Vend det godt rundt.
  6. Tilsæt bouillonvand 1 dl. af gangen. Lad risene absorbere vandet, inden du tilsætter 1 dl. igen. Sådan fortsætter du, indtil risene er færdige. Det kan godt være, at du ikke skal bruge den sidste dl. bouillonvand. Smag på risene for at vurdere.
  7. En anden pande varmes op med lidt olie. Herefter steges serranoskinke, indtil sprødt. Tag panden af varmen.
  8. Pisk æg sammen med revet parmesanost og peber.
  9. Når risene er færdige, så tages panden af varmen. Tilsæt herefter ærter, sprød serranoskinke og æggeblandingen og vend det hele godt rundt.
  10. Smag til med salt og peber. Server med det samme, evt. med lidt frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på risotto med ærter og serranoskinke

En lækker og nem opskrift på risotto med ærter og sprød serranoskinke. En anderledes, men super lækker risotto! Har du prøvet risotto før? Det er en italiensk ret med ris, som er super cremet. Det er nem og billig mad, som kan gøres super lækker med få ingredienser.

Denne med ærter og serranoskinke smager virkelig skønt. Det er den perfekte kombination af cremet risotto, sprød og saltet serranoskinke og lige lidt friskhed fra ærter og persille.

LÆS OGSÅ: Hokkaidosuppe

Risotto med ærter og serranoskinke

Nem risotto

Risotto er super simpelt og nemt at lave. Hele konceptet bag, er, at man tilsætter væske lidt af gangen og lader risene absorbere det. Sådan fortsætter man, indtil risene er færdige. Det er derfor ikke sikkert, at man skal bruge alt bouillonvandet.

Når man først har mestret teknikken bag, så er det en leg at lave risotto. Du kan spise det, som det er eller du kan stege et stykke kød til ved siden af. Risotto i sig selv smager super lækkert, så vi synes slet ikke, at det er nødvendigt at lave noget ekstra.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej,

      Det skal den ikke nej. Det er lidt ligesom carbonara, hvor man vender pastaen i ægge/osteblandingen 🙂

      Kh

  1. Hej. Vil lige gøre opmærksom på, at det er uheldigt, at der står en mængde vand i beskrivelsen af opskriften. Så kan man nemt komme til at tage forkert. Det er bedre, at der bare står vand, og så kigger man i mængdeangivelsen øverst.

Skriv en kommentar