Chokoladekage med chokoladecreme

chokoladekage med chokoladecreme
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på alletiders mumse chokoladekage i 3 lag med chokoladecreme. Den bedste chokoladekage, som er en rigtig chokoladebombe.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 3 stk. æg
  • 350 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 65 g. bagekakao
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 220 g. hvedemel
  • 2,5 dl. færdiglavet kaffe
  • Chokoladecreme

  • 200 g. mørk chokolade
  • 300 g. smør
  • 160 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sørg for at tage dine æg ud i god tid, så de ikke er iskolde. Du kan evt. lægge dem i lunkent vand.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i én skål og kaffe og olie i en anden skål.
  3. Vend skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Smør en springform (Ø22 cm) med smør eller lidt olie. Put evt. bagepapir i bunden, så er kagen let at få ud.
  6. Hæld dejen over i formen.
  7. Bag kagen i ca. 40-45 minutter på anden nederste rille i ovnen.
  8. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
  9. Del kagen i tre.
  10. Smør først den ene bund med chokoladecreme og placer den 2. bund ovenpå.
  11. Smør igen med chokoladecreme og placer toppen af kagen ovenpå.
  12. Smør hele kagen med cremen og sæt på køl indtil spisning.
  13. Du kan evt. pynte med friske bær, hakket chokolade eller andet ovenpå.

Chokoladecreme

  1. Smelt chokolade over vandbad. Lad det afkøle en smule.
  2. Pisk smør og flormelis. Tilsæt chokolade lidt efter lidt.
  3. Pisk indtil du har en luftig og ensartet creme.
  4. Sæt på køl indtil brug.
Bedøm denne ret

Chokoladekage med chokoladecreme

Opskrift på den lækreste chokoladekage med blød og cremet chokoladecreme. En tre-lags chokoladekage, som er den ultimative chokoladebombe! En super intens chokoladekage, som er smurt med en fløjlsblød creme.

Det her er kagen du skal bage, hvis du er en rigtig chokolade-elsker! Det er alletiders mumse chokoladekage.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

chokoladekage med chokoladecreme

Chokoladekage med smørcreme

Kagen er smurt op med en lækker smørcreme lavet på smør, flormelis og chokolade. Chokoladen bliver smeltet og blandet i, hvorimod mange andre opskrifter bruger kakaopulver. Dét, at man bruger rigtig chokolade, synes vi, gør en kæmpe forskel. Man får en super intens smag af chokolade, som komplimenterer chokoladekagen helt perfekt.

chokoladekage med chokolade

Chokoladekage uden smør

Selvom der er smør i cremen, så er selve kagen lavet uden smør. Den er derimod lavet med rapsolie, hvilket giver en super svampet og lækker kage. Du kan dog sagtens bruge smør, hvis du er mere til det. Du erstatter bare olien med 100 g. smeltet smør.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

    1. Hej Louise,

      Nej, så bliver den nok for tynd til 3 lag. Du kan lave to lag eller gange opskriften op med 1,5 🙂

      Knus

  1. Super lækker og svampet chokoladekage. Vi synes det blev for sødt og tungt med smørcremen. Måske jeg skal bruge mindre smørcreme næste gang eller lave det med mindre flormelis.
    Men alt i alt lækker kage ??

    1. Hej Rikke,

      Du kan bage og lægge den sammen én dag før – vi vil ikke anbefale 2 dage før 🙂

      Kh

  2. Hvad gør man hvis kagen er faldet sammen på midten? jeg kan ikke rigtig dele den i tre, så har du et godt råd??

  3. hvis man bruger en bradepande, hvilken kan man bruge.
    kan du hjælpe med dette tak, eller skal man lave den dobbelt op.

    1. Hej,

      Hvis du ikke skal skære den over men blot vil have et lag frosting på, så ville jeg bruge en bradepande på ca. 35 x 35 cm. 🙂

      Kh

  4. Hej, jeg er igang med denne lækre kage, dog får den et tyndt lag karamel og hindbær i midten og chokoladecremen på toppen. Kan den evt. fryses ned? Mvh Malene

  5. Hej. Hvis man kun har 100g chokolade til cremen, kan man så erstatte de sidste 100g med kakaopulver og flormelis? Eller hvad foreslår I?

Skriv en kommentar