Vegetarisk Sri Lanka gryde Vegetarisk Sri Lanka Gryde Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en vegetarisk Sri Lanka gryde med søde kartofler, peberfrugt, spinat og varme krydderier. Server med ris eller bulgur. Det smager skønt! Ingrediensliste 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 stk. rød peberfrugt 50 g. frisk spinat 500 g. sød kartoffel 400 ml. kokosmælk 1 stk. grøntsagsbouillonterning 0,5 spsk. sukker 3 tsk. karry 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. chiliflager salt/peber Tilbehør 160 g. ris Fremgangsmåde Sri Lanka gryde Skræl søde kartoffel og skær dem i tern. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Placer søde kartofler i en bradepande eller på en bradepande med bagepapir. Vend dem i lidt olie og salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter. Imens de bager, så hakkes løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i strimler. Skyl spinat. På en pande eller i en gryde varmes 2 spsk. olie op. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter. Tilføj herefter krydderier. Vend det godt rundt. Tilsæt herefter kokosmælk, honning/sukker og grøntsagsbouillonterning. Lad det hele koge op ved middel varme. Når søde kartoflerne er færdige i ovnen, så tages de ud og tilsættes til gryden. Ligeledes tilsættes peberfrugt og spinat også. Lad det hele simre, indtil saucen tykner. Smag til sidst til med salt/peber. Server med kogte ris. Ris Kog ris efter pakkens anvisning. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på en vegetarisk Sri Lanka gryde Nem opskrift på en smagfuld og nem vegetarisk Sri Lanka gryde. Den er med søde kartofler, spinat, peberfrugt og masser af krydderier. Det er virkelig simpel og nem hverdagsmad. Vegetarisk aftensmad behøves slet ikke at være kedeligt – især ikke, hvis man bruger en masse lækre grøntsager. LÆS OGSÅ: Vegetarisk shepherds pie Kan jeg bruge andet til vegetarisk gryderet? Du kan sagtens bytte grøntsagerne ud med nogle andre. Eksempelvis vil butternut squash eller almindelig squash også smage lækkert der i. Gulerødder eller kartofler kan også bruges. Vi elsker blot denne kombination. Det mætter godt og er flot i farverne. Vi elsker denne gryderet, da man virkelig kan få tilføjet en masse grønt til retten. Det gør også, at det er en ganske sund omgang aftensmad. Hvis du ikke vil have den vegetarisk, så kan du dog godt tilføje noget kylling til den. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Den her ret er så lækker! TAK for den! Men sig mig, hvornår skal honning i? Det kan jeg umiddelbart ikke se i opskriften… Svar
Hverken min kæreste eller jeg er særlig vilde med teksturen af spinat så vi prøve at smide et bundt forårsdag skåret i ringe i og det smager himmelsk. Kan klart anbefales Svar
Hej Christina, Dejligt I fandt et alternativ og ja man kan jo bruge alverdens grønt i denne ret. Godt den faldt i god jord og tak for din feedback <3 Kh Svar
Vil gerne have kylling i retten – hvor i stepsene skal kyllingen i? Og hvordan undgår jeg kyllingen bliver tør??tak 😬 Svar