Æblelagkage Æblelagkage Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på den bedste æblelagkage med æblemos, makroner, fløde og karamellisrede mandler på toppen. Ingrediensliste Bunde 4 stk. æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 130 g. hvedemel Fyld 150 g. æblemos 2 dl. piskefløde 50 g. makroner Til pynt 5 dl. piskefløde 50 g. mandler 50 g. sukker Fremgangsmåde Bunde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 15 minutter. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader. Sigt hvedemel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Når kagen er kølet af, så deles den i 2 bunde. Fyld Pisk fløde stiv. Knus makroner. Vend makroner rundt i fløden. Placer først den ene bund på en tallerken. Fordel æblemos ud på bunden. Vi bruger bare en færdigkøbt en. Fordel herefter fløden med makroner i ovenpå æblemosen. Til sidst sluttes af med den anden bund. Sæt på køl, imens pynten laves. Smelt sukker på en pande ved middel varme. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes mandler til panden. Vend det hele godt rundt. Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Når de er kølet af, så hakkes de groft. Pisk fløde til flødeskum. Hæld det op i en sprøjtepose med stjernetyl. Først smøres toppen med et lag fløde. Herefter sprøjtes siderne med flødeskummen. Dette gøres i en bevægelse, som starter nedefra og som kører op og ned. Til sidst drysses de hakkede mandler ovenpå. Sæt på køl indtil servering. Lagkagen kan sagtens laves dagen før og bliver faktisk kun bedre af at få lov til at trække. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æblelagkage med makroner og fløde Opskrift på en lækker og nem æblelagkage med æblekompot, makroner, flødeskum og karamelliserede mandler på toppen. Det er en super let og virkelig velsmagende lagkage. Den smager lidt som en kombination af lagkage og gammeldags æblekage, hvilket ikke er den dårligste kombination! Bundene er hjemmelavede, men du kan også sagtens bruge færdigkøbte lyse bunde. Men hvis vi har tiden, så foretrækker vi at bage vores egne bunde. De er nemlig super luftige og komplimenterer lagkagen rigtig godt. LÆS OGSÅ: Valnøddelagkage Æble lagkage Hvis du gerne vil prøve en anderledes lagkage, så kan vi virkelig varmt anbefale denne med æble. Det er den absolut lækreste krydsning mellem en almindelig lagkage og gammeldags æblekage. I opskriften har vi blot brugt færdiglavet æblemos, men du kan også sagtens selv lave en æblekompot. Måske du er heldig at have æbler i haven, så du kan lave en hjemmelavet og hjemmedyrket æblekompot. Det smager virkelig også skønt! Kan jeg lave den med andet end æble? Jep, den her opskrift er faktisk bare en rigtig god basisopskrift. Du kan bruge lige præcis den kompot du har lyst til. Du kan bruge jordbærkompot, rabarberkompot eller hvad du ellers tænker ville smage godt. Kan jeg udelade mandlerne på toppen? Jep, det kan du også sagtens. Du kan evt. blot toppe med nogle ristede mandelflager eller mandelsplitter, hvis du synes det bliver for meget med de karamelliserede mandler. Kan jeg lægge lagkagen sammen dagen før? Ja, det er faktisk sådan med lagkager, at de kun bliver bedre af at blive lagt sammen dagen før. Vi ville blot lægge den sammen med fyldet i midten og herefter filme den godt ind i husholdningsfilm og sætte på køl. Så ville vi pynte den med fløde og mandlerne på selve dagen. Sådan får du altså den bedste lagkage, da bundene får tid til at suge noget af fyldet, hvilket bare er så lækkert. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.