Æblelagkage

æblelagkage

Æblelagkage

Opskrift til personer (Ø22) Opskrift til 10 personer (Ø22)

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste æblelagkage med æblemos, makroner, fløde og karamellisrede mandler på toppen.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 4 æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 130 g. hvedemel
  • Fyld

  • 150 g. æblemos
  • 2 dl. piskefløde
  • 50 g. makroner
  • Til pynt

  • 5 dl. piskefløde
  • 50 g. mandler
  • 50 g. sukker

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 15 minutter.
  3. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Sigt hvedemel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Smør en springform (diameter på 22 cm) godt med fedtstof.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i 20 minutter på anden nederste rille.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  10. Når kagen er kølet af, så deles den i 2 bunde.

Fyld

  1. Pisk fløde stiv.
  2. Knus makroner.
  3. Vend makroner rundt i fløden.
  4. Placer først den ene bund på en tallerken.
  5. Fordel æblemos ud på bunden. Vi bruger bare en færdigkøbt en.
  6. Fordel herefter fløden med makroner i ovenpå æblemosen.
  7. Til sidst sluttes af med den anden bund.
  8. Sæt på køl, imens pynten laves.
  9. Smelt sukker på en pande ved middel varme.
  10. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes mandler til panden. Vend det hele godt rundt.
  11. Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
  12. Når de er kølet af, så hakkes de groft.
  13. Pisk fløde til flødeskum. Hæld det op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  14. Først smøres toppen med et lag fløde. Herefter sprøjtes siderne med flødeskummen. Dette gøres i en bevægelse, som starter nedefra og som kører op og ned.
  15. Til sidst drysses de hakkede mandler ovenpå.
  16. Sæt på køl indtil servering.
  17. Lagkagen kan sagtens laves dagen før og bliver faktisk kun bedre af at få lov til at trække.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på en lækker æblelagkage med makroner og fløde

Opskrift på den lækreste æblelagkage med æblekompot, makroner, flødeskum og karamelliserede mandler på toppen. Det er en super let og virkelig velsmagende lagkage. Den smager lidt som en kombination af lagkage og gammeldags æblekage, hvilket ikke er den dårligste kombination!

Bundene er hjemmelavede, men du kan også sagtens bruge færdigkøbte lyse bunde. Men hvis vi har tiden, så foretrækker vi at bage vores egne bunde. De er nemlig super luftige og komplimenterer lagkagen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Valnøddelagkage

fløde blandet med makroner æblelagkage lagt sammen æblelagkage lagt sammen æblelagkage

Tjek også vores Instagramprofil. Her lægger vi dagligt opskrifter ud, så du hele tiden kan blive inspireret og finde nye spændende opskrifter.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag