Æggekage med grøntsager

Æggekage med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en luftig æggekage med grøntsager og bacon bagt i ovn. Lav nemt en æggekage i ovn. Det er genialt, hvis man skal lave frokost eller morgenmad til mange.

Ingrediensliste

 • 1 pk. bacon i skiver
 • 1 spsk. olivenolie
 • 8 stk. æg
 • 150 g. creme fraiche
 • salt/peber
 • 0,5 stk. broccoli
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 2 stk. rødløg
 • 0,25 bundt forårsløg
 • 1 bundt purløg
 • Læg i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Placer baconskiver på en bageplade med bagepapir.
 3. Bag bacon midt i ovnen i ca. 8-10 minutter eller til det er sprødt og gyldent.
 4. Imens bacon bager, så gøres æggekagen klar.
 5. Find et ildfast fad frem. Spray med olie eller smør det med lidt smør.
 6. Skær broccoli, peberfrugt, rødløg og forårsløg ud i mindre stykker og placer i fadet (gem evt. lidt af grøntsagerne til at toppe med).
 7. Pisk æg sammen med creme fraiche, salt og peber. Fordel det over grøntsagerne og top evt. med de grøntsager, som du tog fra.
 8. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 20-25 minutter i den forvarmede ovn. Æggemassen skal være fast.
 9. Tag ud af ovnen. Fordel bacon, som er skåret ud i mindre stykker og finthakket purløg.
 10. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på æggekage med grøntsager

En lækker og virkelig nem æggekage med grøntsager og bacon, som er lavet i ovn. Hvis man skal lave æggekage til mange eller bare gerne vil have den nemme løsning, så kan vi virkelig anbefale at lave sådan en bagt æggekage. Vi har fyldt den med en masse forskellige grøntsager, som alligevel trængte til at blive brugt. På toppen er der bacon og frisk purløg. Server med en skive ristet rugbrød og så har du altså alletiders sunde frokost eller aftensmad med masser af grønt.

Det her laver vi også virkelig ofte i weekenden, når vi gerne vil gøre lidt ekstra ud af frokosten. Alle mand elsker æggekage og så er det bare mega nemt at lave det i et stort fad og lade det passe sig selv i ovnen. Vi udnytter også, at man har ovnen tændt og laver baconen i ovnen, inden æggekagen kommer ind. Så undgår du også stegeos i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund frokost her

Æggekage med grøntsager

Bagt æggekage i ovn

Det er så smart at lave en bagt æggekage i ovn med masser af grøntsager. Det er især genialt, hvis man skal lave æggekage til mange. Måske du skal have gæster til brunch eller frokost? Så kan vi kun anbefale at lave det her. I selve æggemassen har vi pisket creme fraiche i, som gør den ekstra luftig. Det ville også være lækkert med stykker af en god ost eller revet i og vendt i.

Og i forhold til grøntsager, så kan du jo bruge alverdens grønt. Her er der brugt peberfrugt, broccoli, forårsløg og rødløg. Men det ville også være lækkert med squash, revet gulerod, blomkål eller hvad du ellers lige har.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar