Affogato

Opskrift på affogato
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på italiensk Affogato med kaffe og vaniljeis. En simpel dessert, som kun består af 2 ingredienser og er hurtig at lave.

Ingrediensliste

  • 200 g. vaniljeis
  • 2 dl. færdiglavet kaffe

Fremgangsmåde

  1. Lav kugler af vaniljeis og placer i portionsglas.
  2. Bryg en god stærk kop kaffe.
  3. Hæld den stærke kaffe over isen og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på affogato

Affogato er en italiensk isdessert med kaffe, som virkelig har vundet vores hjerte. Efter vi har lært at drikke kaffe, så har der været mange nye desserter, som vi har været nødt til at prøve. Vi har blandt andet også tilføjet tiramisu til listen over opskrifter, som vi er blevet kæmpe fans af. Derfor blev vi selvfølgelig også nødt til at prøve at lave en klassisk, italiensk Affogato. En simpel, men SÅ lækker dessert, som i realiteten blot består af en god vaniljeis og god kaffe. Så kan man selvfølgelig toppe den med alt fra karamelsauce og chokoladesauce til hakket chokolade eller lidt revet appelsinskal.

Uanset hvad, så er det en virkelig lækker og simpel dessert, som er perfekt at servere en aften, hvor man har lyst til lidt sødt. Sørg for at bruge en god vaniljeis, da vi har erfaret, at det virkelig gør en kæmpe forskel.

LÆS OGSÅ: Cheesecake i glas på 15 minutter

Opskrift på affogato

Italiensk dessert med kaffe

Vi må indrømme, at de i Italien virkelig kan det der med at kombinere kaffe og dessert i én. Som sagt, så er vi også blevet kæmpe tilhængere af den klassiske tiramisu, men den her har også fået en plads i vores hjerte. Vi har serveret desserten for venner og familie og de er enige i, at det er en god dessert at runde en god aften af på. Det er ikke sådan en dessert, hvor man får ‘for meget’ eller triller hjem efter. Det er en perfekt portion og mængde til lige at ramme den søde tand.

Hvilken kaffe skal jeg bruge?
Brug også gerne en god kaffe. Hvis du har mulighed for at kværne bønnerne selv, så anbefaler vi selvfølgelig også det. Du kan bruge en god stærk kaffe eller lave et espressoshot.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar