Appelsinis i appelsin

Appelsinis i appelsin
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Lækker opskrift på appelsinis lavet i en appelsin. En fin sommerdessert med appelsin, som er nem at lave og som har en dejlig frisk smag.

Ingrediensliste

  • 6 stk. økologisk appelsin
  • 3 stk. æggeblomme
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 50 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære toppene af appelsinerne. Brug en gaffel og en lille kniv til at fjerne selve appelsinkødet og kom det i en skål til du har udhulet alle appelsinerne. Gem appelsinskallerne.
  2. Pres nu appelsinkødet igennem en fin sigte, så du får saften fra appelsinerne.
  3. Kom appelsinsaften i en gryde og bring det i kog. Skru herefter ned og lad det simre til det er kogt ind til ca. 1,5 dl. saft (vær opmærksom på mængden, hvis du ændrer antallet i opskriften, da den ikke ændrer automatisk her i fremgangsmåden).
  4. Lad saften køle helt af.
  5. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  6. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  7. Vend først æggesnapsen sammen med afkølet appelsinsaft. Vend herefter flødeskum i.
  8. Fordel isen i dine appelsinskaller. Sæt dem i en bakke og sæt dem i fryseren i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  9. Tag dem op fra fryseren 30 minutter, inden de skal serveres.
  10. Pynt evt. med hakket hvid chokolade på toppen og lidt grønt.
Bedøm denne ret

Opskrift på appelsinis i appelsin

Her får du opskriften på en simpel appelsinis, som er lavet i appelsin! Det her er faktisk en dessert, som vi har fået en del gange som børn. Amandas mor lavede ofte den her som nytårsdessert til børnene, da den samtidig er ret festlig, når den serveres i selve appelsinen. Det er en nem appelsinparfait eller appelsinis, som laves uden ismaskine og som har en frisk og lækker smag. Den består af få ingredienser og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet. Det er også sådan en dessert, som er hyggelig at lave sammen med børn. Jeg har i hvert fald udhulet en del appelsiner, når vi har skulle lave dem her.

Appelsinerne udhules og så bruges selve appelsinsaften fra kødet. På den måde udnytter man hele appelsinen. Det er super smart og så kan man samtidig portionsanrette isene i selve appelsinerne. Du kan selvfølgelig også udelade at komme dem i appelsinskallen og blot fryse den ned i en isbakke eller en plastikbeholder.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på hjemmelavet is her

Appelsinis i appelsin

Hjemmelavet appelsinis opskrift

Det er en simpel, hjemmelavet appelsinis, som er lavet uden ismaskine. Den bliver lavet på piskefløde, æggesnaps og frisk appelsinsaft, som vi har kogt ind. Vi har kogt appelsinsaften ind, for at gøre saften mere kraftig i smagen. På den måde kan man bruge mindre saft og undgår, at isen krystalliserer for meget.

Appelsinis i appelsin

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar