Appelsinroulade Appelsinroulade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930345678910 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på appelsinroulade med appelsinmarmelade og fløde. En nem roulade lavet med kartoffelmel, så den er svampet. Ingrediensliste Bund 3 stk. æg 1 tsk. vaniljesukker 130 g. sukker 130 g. hvedemel 2 spsk. kartoffelmel 1 tsk. bagepulver Appelsinskum 300 g. appelsinmarmelade 2 dl. piskefløde 1 tsk. vaniljesukker 2 spsk. flormelis Andet 50 g. hvid chokolade 1 dl. piskefløde 50 g. bær Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret. Nu til appelsinskum. Pisk piskefløden til flødeskum. Vend appelsinmarmelade, flormelis og vaniljesukker i. Hak hvid chokolade groft. Bunden smøres med appelsinskum og ovenpå drysses der med grofthakket chokolade. Rul nu stramt rouladen. Skær evt. enderne af og anret den på et fad. Når kagen er kold, pyntes den eventuelt med flødeskum, appelsinskiver, friske bær eller hvad der ellers lyster. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på appelsinroulade En nem, gammeldags appelsinroulade med appelsinmarmelade og flødeskum. Det er nok ikke den klassiske roulade, men det smager simpelthen så lækkert med appelsinmarmeladen. Det giver sådan en frisk smag og komplimenterer den milde bund og fløden rigtig godt. Roulade er den perfekte kage, hvis du har travlt og gerne vil lave noget hurtigt hjemmebag. Bunden skal nemlig kun bage 10 minutter, så det er altså rigtig hurtigt at bage sådan en. Vi har fyldt den med appelsinmarmelade og flødeskum, men du kan også sagtens bruge en anden slags marmelade, hvis du er mere til det. Roulader kan du servere til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som en nem dessert. Det er i hvert fald de færreste, som ikke kan lide roulade. Derfor er det også altid en sikker vinder, hvis vi får gæster til kaffen. LÆS OGSÅ: Jordbærroulade Roulade med kartoffelmel Vi bruger lidt kartoffelmel i selve dejen. Det gør, at dejen bliver ekstra svampet og gør også, at den er nemmere at rulle, da den bliver knap så ‘stiv’ i det. Du kan dog godt erstatte kartoffelmel med almindelig hvedemel, men hvis du har mulighed for at tilføje det, så vil vi helt klart anbefale det. Et andet tip når du skal rulle rouladen er, at lægge et fugtigt viskestykke over bunden, når den kommer ud af ovnen. På den måde holder man bunden fugtig og den er derfor nemmere at rulle, når du har kommet fyldet i. Vi har i hvert fald aldrig problemer med ikke at kunne rulle rouladen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.