Bagte søde kartofler i tern

Bagte søde kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på bagte søde kartofler i tern. Server dem som tilbehør til aftensmaden eller som del af en god og mættende salat. Søde kartofler er sunde og så mætter de godt. De passer perfekt ind i en sund livsstil.

Ingrediensliste

  • 600 g. sød kartoffel
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Skræl din søde kartoffel og skær i tern på ca 1 x 1 cm.
3. Hæld dem ud på en bradepande eller i et ildfast fad. Hæld olivenolie, salt og pebermix udover.
4. Bag dine søde kartofler i ca. 25-30 min. Rør evt. rundt i dem efter 20 minutter, så de ikke brænder på. Test om de er færdige ved at stikke en gaffel i. Hvis ikke, så giv dem 5 min. ekstra.

Bedøm denne ret

Opskrift på bagte søde kartofler

Opskrift på en simpel måde at lave bagte søde kartofler i tern på. Om søndagen plejer vi altid at forberede lidt til madpakkerne i ugens løb. Det gør vi for at planlægge vores tid bedst muligt og for at undgå at skulle have en kedelig madpakke med.

Vi har ofte salat med i skole eller på arbejde. Her er det bare super lækkert at have bagte søde kartofler, som man lige kan smide i salaten. De mætter nemlig godt og så pifter de enhver salat op.

Men søde kartofler i sig selv er også super gode som tilbehør til aftensmaden. Måske du ikke har prøvet søde kartofler før. De har en sød og rigtig mild smag, som på nogle måde minder om butternut squash. Det er svært at forklare smagen og man er næsten nødt til selv at smage det.

Vi er ofte heldige at vores lokale supermarked har store søde kartofler til 10 kr. Så plejer vi at købe stort ind, da de kan holde sig længe, hvis man opbevarer dem køligt.

LÆS OGSÅ: Melonsalat

Bagte søde kartofler  Bagte søde kartofler

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar