Koldhævede pizzaboller

Koldhævede pizzaboller
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på koldhævede pizzaboller, som er perfekte til madpakken. Du kan bruge lige præcis det fyld du vil, men de er gode med skinke og pepperoni blandt andet. Gør også dig selv en tjeneste og brug frisk mozzarella. Du kan også sagtens putte lidt fuldkornsmel i, så er de også grove og sunde.

Ingrediensliste

  • 15 g. gær
  • 5 dl. vand
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. naturel yoghurt
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 600 g. hvedemel
  • 360 g. rugmel
  • 2 stk. æg
  • 100 g. skinkestrimler
  • 120 g. pepperoni
  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 3 spsk. tørret basilikum
  • 3 spsk. tomatpure

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes olie, surmælksprodukt, salt, honning og til sidst de forskellige typer mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Tilsæt lidt af gangen. Dejen må gerne være lidt klistret stadig.
  3. Kom dejen i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Kom husholdningsfilm over og sæt på køl til dagen efter.
  4. En bradepande med bagepapir gøres klar.
  5. Dejen hældes ud på bordet. Herefter laves der en lille fordybning i dejen. Her tilsættes skinketern, pepperoni skåret i små stykker, mozzarella skåret i små stykker, tomatpure og sammenpisket æg. Det hele masseres ind i dejen og dejen skal derfor ikke æltes.
  6. Når alt er masseret i, så laves der 20 klumper dej på bradepanderne (se billederne nedenunder).
  7. Bollerne efterhæver i 30 minutter, drysses med tørret basilikum og bages i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 10-18 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 10 minutter.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævede pizzaboller

Opskrift på de bedste koldhævede pizzaboller, hvilket gør dem så lette at lave. Dejen røres bare sammen og dagen efter skal den blot sættes på en bageplade og så bages. De er bare gode til aftensmad eller frokost, men især til madpakken både for voksne og børn. Vi oplever tit, at vi mangler ideer og inspiration til madpakken og her er de her altså virkelig gode.

Vi laver ofte koldhævet brød, da det smager godt er super nemt. Måske du har prøvet vores koldhævet pizzadej? Den er nemlig også altid en vinder, når vi nu er ved pizzatemaet.

LÆS OGSÅ: Grove pizzabrud

Koldhævede pizzaboller

Pizzaboller til madpakken

De her pizzaboller er geniale til madpakken. Samtidig er de super nemme at lave og kræver ikke meget forberedelse som eksempelvis pølsehorn eller pizzasnegle. Dejen røres blot sammen og sættes på køl. Fyldet hakkes og blandes i og så laver man bare rustikke klatter, som placeres på en bageplade. Det er super nemt og her kan alle altså være med!

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Sandra

      Det er en fejl. Vi har lige flyttet alle vores opskrifter over fra vores gamle side og vi har åbenbart fået skrevet den her ind som en almindelig dej. Det er en koldhævet dej og det er rettet i opskriften nu 🙂

      Knus

  1. Hej 😊
    Kan man putte fyldet i aftenen før og så i køleskabet natten over, så det er endnu lettere om morgenen?
    Mvh Karin

  2. Hej, laver din opskrift for første gang.
    Du bør ændre hvornår ovnen tændes. Den skal først tændes efter punkt 6. Ellers er det aaaalt for tidligt når bollerne skal efterhæve.
    🙂

Skriv en kommentar