Tilmeld nyhedsbrev

Baoboller

Baoboller

Baoboller

Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

1 time og 20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre, asiatiske baoboller med nakkekoteletter. Man kan fylde dem med lige nøjagtig det fyld man har lyst til. Bollerne minder lidt om det vi danskere kender som pitabrød og brødet er luftigt og virkelig saftigt.

Ingrediensliste

Baoboller

  • 180 g. lunkent vand
  • 15 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. sukker
  • 380 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Gæren opløses i den lunkne vand. Herefter tilsættes salt, olie og sukker
2. Herefter tilsættes hvedemel og dejen æltes til den er smidig.
3. Stilles til hævning et lunt sted i mindst en time.
4. Dejen rulles ud på et bord drysset med mel. Den deles i cirka 10 lige store stykker. De små klumper formes og rulles ud til ovale cirkler.
5. Den ene halvdel af cirklen pensles med olie, hvorefter den anden halvdel foldes henover.
6. Sættes på en bradepande beklædt med bagepapir.
7. De hæver yderligere en times tid.
8. Imens varmes en dampkoger op.
9. Bollerne ”bages”/dampes i cirka 10 min. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren.
10. Afkøles på en bagerist.

Bedøm denne ret

Bao er en svampet asiatisk, dampet bolle som fyldes med lækkert fyld. Det minder egentlig lidt om et asiatisk pitabrød og det smager så godt.

Vi elsker asiatisk mad og en af vores store drømme er på et tidspunkt at rejse til Asien og lære en masse asiatiske opskrifter, så vi kan dele dem med jer. Asiatisk mad er nemlig super spændende og da Amanda kommer fra Sydkorea, så er der altså en stor interesse for at lære hele Asien og deres madkultur bedre at kende.

Opskriften på disse bao boller er super nem, men den kræver dog, at man har dampindsats eller har mulighed for at dampe eksempelvis i en bambuskurv.

Skriv en kommentar