Beef ramen

Beef ramen
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Beef Ramen, som er en kraftig oksekødssuppe med nudler og oksekød. En lækker og smagfuld asiatisk ret.

Ingrediensliste

  • 200 g. tykstegsbøf
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 dl. oksebouillon
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 stk. æg
  • 150 g. nudler
  • 50 g. bønnespirer

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint. Skær halvdelen af forårsløg i stykker af 3-4 cm. Hak den anden halvdel fint.
  2. Begynd at gøre din oksebouillon klar. Her kan du bruge bouillonterning, en færdigkøbt eller du kan lave din egen.
  3. Kom den op i en gryde. Tilsæt sojasauce og fiskesauce. Smag til med salt. Lad den stå i en gryde ved lavt blus, så den holder sig varm.
  4. Krydr bøffen med salt og peber.
  5. Varm en pande op med olie eller smør til middel/høj varme.
  6. Tilsæt hvidløg og de store stykker forårsløg til panden. Lad dem stege et par minutter til forårsløg bliver lidt bløde.
  7. Sæt panden tilbage på blusset. Kom evt. lidt mere fedtstof på. Kom bøffen på panden og steg den i ca. 3 minutter på hver side. Tag bøffen af panden og lad den hvile på en tallerken.
  8. Bring en gryde i kog med vand. Når vandet koger, så kommes æg i. Lad det koge i 8 minutter. Hæld herefter vandet fra og kom koldt vand i. Når ægget er kølet en smule af, så tages det op. Pil det og halver.
  9. Bring en gryde med vand i kog igen. Når vandet koger, så tilsættes nudlerne. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Når nudlerne er kogt, så drænes de og skylles i koldt vand.
  10. Skru en smule op for din oksebouillon, så den bliver godt varm. Tilsæt også hvidløg og de store stykker af forårsløg til bouillonen.
  11. Anret nudlerne i skåle.
  12. Skær bøffen i skiver.
  13. Kom den varme bouillon over nudlerne. Top med skiver af bøf, forårsløg, bønnespirer og æg.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars pande

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på Beef ramen

Beef ramen er en smagfuld og lækker oksekødssuppe med stykker af oksekød og nudler. Det er en asiatisk suppe, som laves på base af en kraftig oksebouillon. Det kan være nem og hurtig aftensmad, hvis man bruger en færdiglavet bouillon eller bouillonterning. Det er dog lidt mere tidskrævende, hvis man vælger at koge sin egen oksebouillon. Til gengæld er det super lækkert, selvom det kræver lidt længere tilberedning.

Beef ramen går ikke ned på smag. Den er sprængfyldt med smag og det er derfor på ingen måde et kedeligt måltid. Ramen i sig selv kan dog også sagtens laves med kylling eller i en vegetarisk udgave, hvis man er mere til det.

LÆS OGSÅ: One pot thaisuppe

Beef ramen

Oksekødssuppe med nudler

Det er en kraftig oksekødssuppe, som man laver med nudler. Det er ikke så typisk i dansk madlavning at bruge nudler, men i det asiatiske køkken bruges der ofte nudler. Vi har også spist en stor del kopnudler igennem vores barndom. Og sådan en omgang ramen smager altså som en luksus version af sådan en omgang kopnudler.

Vi kan i hvert fald anbefale sådan en omgang Beef Ramen til aftensmad. Især hvis du måske har en tendens til at køre fast i de samme retter og rutiner. Så er det altså sjovt at prøve noget anderledes.

Noodle suppe

Sådan en nudelsuppe eller noodle suppe er bare så lækkert. Dét der kan være med supper nogle gange er nemlig det her med om de nu mætter nok. Derfor tilføjer vi også ofte gerne suppehorn, nudler eller serverer med brød til. Så når du laver sådan en omgang noodle suppe, så er der garanti for at blive mæt.

Japansk suppe

Så hvis du skal prøve kræfter med en rigtig japansk suppe, så er det altså sådan en omgang beef ramen du skal give dig i kast med. Det er super simpelt. Især hvis du bruger en færdiglavet bouillon eller bouillonterning. Vi kan anbefale dig, hvis du har tiden, at lave en hjemmelavet oksebouillon. Det smager altså bare lige en tand bedre. Alternativt så kan du også bruge sådan en pakke Mou suppe med oksekødssmag. Det har vi før gjort med gode resultater. Og det smager altså lige en tand bedre end med bouillonterning.

Kan jeg udelade ægget?
Traditionelt, så laves ramen med et kogt æg på toppen. Hvis du ikke er så meget til det, så kan det dog sagtens udelades.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar