Tilmeld nyhedsbrev

Blinis med hønsesalat

Blinis med hønsesalat

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Opskrift på lækre og nemme blinis med en cremet hønsesalat. Så gode til tapas, som forret eller en lille appetitvækker. Lav hønsesalaten og blinispandekagerne på forhånd. Så skal de blot samles og pyntes inden servering. De kan nemlig sagtens serveres kolde.

Ingrediensliste

Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 20 g. smør

Hønsesalat

  • 350 g. kyllingebryst
  • 1 tsk. karry
  • Salt/peber
  • 1/4 bundt forårsløg
  • 100 g. ananas
  • 30 g. soltørrede tomater
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 125 g. bacon
  • 1/4 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Kog kyllingebryst og skær i små tern. Lad det afkøle.
  5. Hak forårsløg, soltørrede tomater og ananas fint, og dræn det godt.
  6. Rør nu dressingen med cremefraiche, mayonaise, salt, peber og karry.
  7. Vend nu kyllingen og de hakkede grøntsager i dressingen og lad den gerne trække i køleskabet, hvis tiden er til det.
  8. Anret blinisserne med hønsesalaten. Steg bacon og hak lidt persille til pynt.

Bedøm denne ret

Den lækreste opskrift på blinis med hønsesalat. De er så fine som appetizers, som en let forret eller som en del af en tapasbuffet.

Vi elsker blinis. De er så nemme at lave og så kan man putte lige præcis det fyld oven på, som man har lyst til. Dem her er toppet med en lækker, hjemmelavet hønsesalat. Vi serverer dem ofte som en let forret, når vi har venner eller familie på besøg.

De plejer altid at falde i god jord og så er det oven i købet en let ret, hvor meget af det kan laves på forhånd. I stedet for hønsesalat, så kan man også bruge fyld som laks, stenbiderrogn eller rejer.

Kommentarer

Skriv en kommentar