Blomkålsgratin Blomkålsgratin Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet blomkålsgratin, som mormor lavede den. En lækker gratin med blomkål og skinke, som du kan spise med rugbrød til. Ingrediensliste 650 g. blomkål 2 spsk. smør 1,5 spsk. hvedemel 3 dl. mælk 0,5 tsk. stødt muskatnød salt/peber 3 stk. æg 100 g. revet mozzarella 3 spsk. rasp Fremgangsmåde Skær blomkål i små buketter. Kom dem i en gryde og fyld med vand, så det dækker. Kom salt i vandet. Bring gryden i kog. Skru lidt ned og lad det småkoge i 3-5 minutter. Hæld herefter vandet fra og lad dem afdryppe i en si. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smelt smør i en gryde. Tilsæt hvedemel og pisk det sammen til en melbolle. Tilsæt mælk lidt efter lidt, imens der piskes. Smag til med salt/peber og stødt muskatnød. Tag gryden af varmen og lad din opbagte sauce køle lidt af. Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i din opbagte sauce. Pisk æggehvider stive. Vend dem herefter i saucen. Smør et idlfast fad (vi brugte et fad på 26 cm.). Drys med rasp i formen. Kom sauce i, så det dækker bunden. Fordel herefter blomkål over det hele. Kom det sidste sauce over. Drys med revet ost og rasp på toppen. Bag din blomkålsgratin i ovnen i ca. 30-40 minutter. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Du må ikke åbne ovnen undervejs, da den så vil falde sammen. Når den er flot gylden ovenpå, så er den færdig. Tag den ud og lad den køle en smule af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blomkålsgratin Her får du opskriften på den lækreste og nemmeste blomkålsgratin med skinke, som er ægte mormormad og super nemt at lave selv! Det er en lækker gratin, som er lavet med blomkål og skinke. Du kan dog sagtens bytte blomkål ud med broccoli eller kartofler, hvis du er mere til det. Du kan spise gratinen, som den er eller så kan du servere den med rugbrød til. Vi kan godt lide at servere noget lækkert rugbrød til og så med et drys frisk persille eller purløg på toppen. Det giver lige det sidste til retten, hvis du spørger os. LÆS OGSÅ: Karbonader Luksus blomkålsgratin Sådan en omgang luksus gratin skal man på ingen måde undervurdere. Den er lavet med skinke, men det kan du også sagtens bytte ud med bacon. Ellers kan du også lave en blanding af både skinke og bacon, så den bliver rigtig luksus! Hvis du gerne vil have en vegetarisk udgave, så udelader du blot kødet. Det smager nemlig også skønt og så kan du servere det som tilbehør til en omgang frikadeller, glaseret hamburgerryg eller noget tredje. Nem gratin med blomkål Så hvis du har lyst til at prøve kræfter med en nem gratin, så er det den her du skal prøve. Du kan som sagt også lave det som en broccoli gratin, hvis du er mere til broccoli. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Hvor meget skinke skal der bruges? Jeg kan ikke lige se at I skriver det, og hvornår tilsætter I skinken? Før eller efter æggehvider? Hilsen Anette Svar
Hej Anette, Den her opskrift er uden skinke, men vi har også en opskrift med. Ellers kan du nemt tilsætte det. Ville bare fordele sammen med blomkål. Kh Svar