Blomme crumble Blomme crumble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutterTilberedningstid 20 minutterSamlet tid 40 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem opskrift på en lækker blomme crumble med søde blommer. Server med en kugle vaniljeis eller en klat kold creme fraiche. Det er en skøn dessert.IngredienslisteBlommer 500 g. blomme 2 spsk. sukkerSmuldredej 75 g. smør 70 g. hvedemel 100 g. marcipan 30 g. havregryn 70 g. sukker 1 tsk. vaniljesukkerLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeSkyl blommer og halver. Fjern stenen og skær i både.Varm en pande op. Tilsæt blommer og sukker på. Lad dem sautere 2 minutter. Tag panden af varmen.Smør et tærtefad på 24-26 cm. med lidt smør eller fedtstof. Fordel blommerne på bunden. Hvis der er meget væske, så si noget af væsken fra.Tænd ovnen på 190 grader varmluft.Skær smør i tern.I en skål vejes havregryn, hvedemel, sukker og vaniljesukker af. Riv marcipan groft eller hak det i mindre stykker.Tilsæt smør og marcipan til skålen og ælt det hele let sammen med fingrene.Fordel din smuldredej oven på blommerne.Bag kagen i midten af ovnen i ca. 18- 20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Den skal være sprød og gylden på toppen.Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Server med is eller creme fraiche.Lås skærmOpskrift på Blomme crumbleHer får du opskriften på en nem og sprød blomme crumble. Vi var nemlig så heldige at få fat i de fineste store og flotte blommer. Crumble kage er sådan en skøn og smagfuld kage, som er nem og hurtig at lave. Så derfor faldt valget selvfølgelig på en crumble med blommer.Den her crumble eller smuldredej består af marcipan, havregryn og smør. Man kan sagtens udelade marcipan, men det giver lige det sidste til kagen. Server den lun sammen med en god vaniljeis eller en klat kold creme fraiche. Det er altså en sensommerkage, som siger spar to.LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med blommer Crumble med blommerVi elsker crumble kager, da det virkelig er nemt at lave. Samtidig kan man altid bytte frugterne ud, som man har i bunden af kagen. Vi har denne gang lavet smuldrekagen med blommer, som smager helt fantastisk til den sprøde og lækre crumble topping. Læs mere om blommecrumble Hvilke typer blommer egner sig bedst til crumble?Der findes mange gode blommetyper der egner sig til crumble. Blandt andet er Victoria, Reine Claude, Stanley, Mirabelle og selvfølgelig danske sommerblommer.Skal blommerne være helt modne?Blommerne skal være modne, men ikke overmodne da de ellers bliver for bløde og har tendens til at blive for grødede. Modne blommer har en god balance mellem det søde og sure samtidig med, at de er dejligt saftige.Kan man bruge overmodne blommer i crumble?Du kan sagtens bruge overmodne blommer i en crumble, dog skal du være opmærksom på, at det færdige resultat vil være lidt mere vædet end ved brug af modne blommer.Skal blommerne skrælles før brug?Blommerne behøver bestemt ikke at være skrællet før tilberedning. Skrællen er med til at holde sammen på blommen og give n struktur.Skal man fjerne stenene, inden de bages?Ja, du skal fjerne stenene fra blommerne inden tilberedning – de er nemmest at fjerne uden at ødelægge blommerne helt inden tilberedning.Skal blommerne skæres i både eller tern?Det er helt op til en selv og det ønskede resultat. Fordelen ved både er at få noget mere struktur.Friske blommer eller frosne blommerKan man bruge frosne blommer i en crumble? Du kan sagtens bruge frosne blommer i en crumble! Det er en god måde at bruge frugt der er gemt fra sæsonen. Du skal blot være opmærksom på, at de frosne blommer afgiver mere væske under tilberedning end friske modne blommer.Skal frosne blommer tø op først? Det er ikke nødvendigt at tø blommerne op først.Kan man bruge blommer fra glas eller dåse? Man kan sagtens benytte blommer fra glas eller dåse, dog skal du være opmærksom på, at blommerne har suget lagen til sig. Lad dem derfor dryppe godt af inden tilberedning.Hvordan undgår man, at blommerne bliver for vandede i ovnen? Der er flere tips til hvordan man undgår, at blommerne bliver for vandede i ovnen. Bruger du frosne blommer eller blommer fra glas eller dåse skal disse afdryppe godt inden brug. Derudover kan man forbage blommerne i 20-30 minutter ved 150-170 grader inden den reelle tilberedning. Et andet husmortrick er også at vende blommerne i lidt majsstivelse inden de lægges i fadet. Det binder saften bedre og gør den lidt tykkere.Smagsgivere til blommecrumbleSkal man tilsætte sukker til blommerne? Ja, det er vigtigt, da blommen generelt er en syrlig frugt at tilsætte lidt sukker. Det er med til at fremhæve smagen og skabe balance. Det behøves ikke være meget, men bare lige lidt.Hvor meget sukker bør man bruge til søde blommer? Hvis man bruger friske blommer er 1-2 spsk. Sukker pr. 350 gr. Blommer nok.Skal blommerne vendes med mel eller maizena inden bagning? Et godt trick for at forhindre at blommerne afgiver for meget væde under tilberedning, især med overmodne, frosne eller dåse blommer, er at vende dem i lidt maizena eller kartoffelmel inden de lægges i fadet.Hvilke krydderier passer godt sammen med blommer? Krydderier der passer godt til blommer er blandt andet kanel, vanilje og kardemomme.Kan man kombinere blommer med andre frugter i crumblen? Det kan man helt sikkert! Både æbler, pærer, ferskner, men også hindbær og brombær går godt an.Andre spørgsmål til crumble med blommerSkal blommerne koges eller forbagtes først? Blommerne behøves hverken at blive kogt eller forbages før tilberedning. Dog kan man forbage blommerne hvis de kommer direkte fra frost, dåse eller glas for at få noget af væden til at fordampe.Hvor meget blomme skal man bruge til én crumble? En blommecrumble til cirka 4 personer kræver cirka 500-600 g. udstenede blommer.Hvordan giver man blommerne mere smag i crumblen? For at fremhæve smagen af blommer i crumblen, er det vigtigt at vende dem i sukker inden tilberedning. Man kan evt. også tilsætte lidt citronsaft.Hvad gør man, hvis blommerne er meget syrlige? Hvis blommerne er meget syrlige kan man justere det med ekstra sukker.Er der forskel på røde og gule blommer i bagning? Der er flere forskelle på røde og gule blommer i bagning. De røde blommer er ofte mere syrlige, frigiver mere væske og er gode til crumble, tærter og syltetøj, hvorimod de gule blommer er sødere, mindre saftige og gode til kager og kompot.Kan man bruge vilde (mirabel) blommer i crumble? Man kan sagtens bruge mirabeller i en blommecrumble.Undgå en våd crumbleSkal blommerne afdryppes, hvis de har ligget i sukker? Ja, hvis de er meget våde er det en god idé at afdryppe blommerne efter de har ligget i sukker.Giver skindet på blommerne en bitter smag? Skindet kan give en bitterhed i smagen, hvis blommerne bliver kogt eller bagt, især hvis de tilberedes over længere tid. Man kan fjerne skindet, hvis det er tilfældet.Hvad gør man, hvis blommerne smatter ud under bagning? Hvis blommerne smatter ud under bagning, er det oftest fordi de har afgivet for meget væske eller er blevet overtilberedte. Dog kan man vende blommerne i lidt majsstivelse eller lignende inden tilberedning eller lade blommerne afdryppe godt inden tilberedning. Hvis skaden er sket, kan man tilsætte lidt fastere frugt i form af fx æbler eller pærer for at give noget tekstur.Hvordan får man balancen mellem syre og sødme i blommefyldet? Det er vigtigt at justere syre og bitterhed med sukker og sødme med syre i form af citronsaft eller citronskal for friskhed. Oftest er blommer mere sure end søde og derfor er sukker det man starter med, men smag dig frem. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Fantastik nem og indbydende opskrift!!! Mine blommer i opskriften blev lidt bitter i det….. men det kan sagtens bare være noget med mine blommer at gøre eller lignende☺️☺️ Men ellers vild lækker, og ikke så dyre at lave!!!Svar
Hej Mummum Skal jeg hælde alt væsken fra de optøede blommer før jeg starter på opskriften? Så vidt jeg husker afgiver specielt blommer meget væske, er det rigtigt? Tak for en dejlig inspirerende blog😊 Mvh BirgitSvar
Hej Birgit,Ja hvis du bruger frosne blommer og de har afgivet vand, så ville jeg hælde væsken fra. Men ellers så fordamper noget af væsken også, når de steges på panden 🙂 Og tak for de søde ord. Dejligt vi kan inspirere!KhSvar
Hej Maibritt,Det har vi desværre ikke forsøgt. Vi tror desværre, at sprødheden vil forsvinde, men den vil sikkert smage godt alligevel 🙂KhSvar