Blomme crumble Blomme crumble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker blomme crumble med søde blommer. Server med en kugle vaniljeis eller en klat kold creme fraiche. Det er en skøn dessert. Ingrediensliste Blommer 500 g. blomme 2 spsk. sukker Smuldredej 75 g. smør 70 g. hvedemel 100 g. marcipan 30 g. havregryn 70 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker Fremgangsmåde Skyl blommer og halver. Fjern stenen og skær i både. Varm en pande op. Tilsæt blommer og sukker på. Lad dem sautere 2 minutter. Tag panden af varmen. Smør et tærtefad på 24-26 cm. med lidt smør eller fedtstof. Fordel blommerne på bunden. Hvis der er meget væske, så si noget af væsken fra. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skær smør i tern. I en skål vejes havregryn, hvedemel, sukker og vaniljesukker af. Riv marcipan groft eller hak det i mindre stykker. Tilsæt smør og marcipan til skålen og ælt det hele let sammen med fingrene. Fordel din smuldredej oven på blommerne. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 18- 20 minutter. Hold øje med den efter 15 minutter. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Den skal være sprød og gylden på toppen. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Server med is eller creme fraiche. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Blomme crumble Her får du opskriften på en nem og sprød blomme crumble. Vi var nemlig så heldige at få fat i de fineste store og flotte blommer. Crumble kage er sådan en skøn og smagfuld kage, som er nem og hurtig at lave. Så derfor faldt valget selvfølgelig på en crumble med blommer. Den her crumble eller smuldredej består af marcipan, havregryn og smør. Man kan sagtens udelade marcipan, men det giver lige det sidste til kagen. Server den lun sammen med en god vaniljeis eller en klat kold creme fraiche. Det er altså en sensommerkage, som siger spar to. LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med blommer Crumble med blommer Vi elsker crumble kager, da det virkelig er nemt at lave. Samtidig kan man altid bytte frugterne ud, som man har i bunden af kagen. Vi har denne gang lavet smuldrekagen med blommer, som smager helt fantastisk til den sprøde og lækre crumble topping. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Maibritt, Det har vi desværre ikke forsøgt. Vi tror desværre, at sprødheden vil forsvinde, men den vil sikkert smage godt alligevel 🙂 Kh Svar
Hej Mummum Skal jeg hælde alt væsken fra de optøede blommer før jeg starter på opskriften? Så vidt jeg husker afgiver specielt blommer meget væske, er det rigtigt? Tak for en dejlig inspirerende blog😊 Mvh Birgit Svar
Hej Birgit, Ja hvis du bruger frosne blommer og de har afgivet vand, så ville jeg hælde væsken fra. Men ellers så fordamper noget af væsken også, når de steges på panden 🙂 Og tak for de søde ord. Dejligt vi kan inspirere! Kh Svar
Fantastik nem og indbydende opskrift!!! Mine blommer i opskriften blev lidt bitter i det….. men det kan sagtens bare være noget med mine blommer at gøre eller lignende☺️☺️ Men ellers vild lækker, og ikke så dyre at lave!!! Svar