Blommekage Blommekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på svampet blommekage. Den bedste kage med blommer, som er svampet og nem at lave. Server med creme fraiche eller is. Ingrediensliste 130 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 2 æg 130 g. smør 130 g. hvedemel 50 g. marcipan 4 stk. blomme 3 spsk. sukker Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk sukker, vaniljesukker og æg helt hvidt. Det tager cirka 3-4 minutter. Smelt smør. Vend smør og hvedemel i dejen. Riv marcipan groft eller hak det groft. Vend det i dejen. Smør en springform (Ø22 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen i midten. Skær dem i tynde både. Placer dem oven i dejen hele vejen rundt. Drys lidt sukker oven på. Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Server den lun, evt. sammen med vaniljeis eller creme fraiche. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blommekage Bag en svampet og lækker blommekage nu når de søde, danske blommer er kommet i sæson. En helt fantastisk kage, som du kan servere med creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis. Selve kagen er simpel og det er med vilje, da vi gerne vil have, at blommerne skal få lov til at skinne igennem. Ellers er det en nem opskrift, hvor de fleste altså kan være med, selvom man ikke er den største haj i et køkken. Det er en rigtig god grundopskrift på en kage med frugt. Derfor kan du også sagtens bruge denne opskrift og så blot bytte blommerne ud med andre frugter. Den ville også smage godt med bær, æbler eller pærer i. Prøv også at tilføje lidt krydderier som kanel eller lidt nøddeflager på toppen. Det giver også lige lidt ekstra til kagen. LÆS OGSÅ: Sommertærte Kage med blommer Vi elsker at udnytte de søde blommer, når de er i sæson. Derfor skulle de selvfølgelig udnyttes til en svampet og lækker kage. Du kan også lave en lækker blommecrumble, bedstefarsskæg kage eller en simpel blommetærte ud af de saftige blommer. Man kan simpelthen lave så mange smagfulde ting med blommer. Vi serverede denne kage en eftermiddag til eftermiddagskaffen, da vi havde venner på besøg. Vi serverede både creme fraiche og flødeskum til, men vi blev enige om, at den altså også ville smage godt med en god og cremet vaniljeis til. Men det var også rigtig godt med creme fraiche og flødeskum. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg bruger blommer fra haven, der ikke er så store. Kan i fortælle, hvor mange gram man skal bruge? Svar