Bøf stroganoff med oksemørbrad

Bøf stroganoff med oksemørbrad
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Vores bedste opskrift på Bøf Stroganoff med oksemørbrad, bacon og champignon. Serveret med en cremet kartoffelmos.

Ingrediensliste

  • Bøf Stroganoff

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g. oksemørbrad
  • 150 g. bacon i tern
  • 300 g. champignon
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. balsamico
  • 2,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • Kartoffelmos og tilbehør

  • 1500 g. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • salt
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  3. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  4. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  5. Smag til med salt.
  6. Server sammen med din bøf stroganoff.

Bøf Stroganoff

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Rens champignon og skær i tynde skiver.
  3. Fjern sener og andet fra oksemørbraden og skær den ud i tern.
  4. Varm en gryde op uden fedtstof. Kom bacontern i og steg til det er gyldent. Tilsæt så løg, hvidløg og champignon. Lad stege et par minutter. Tag det herefter fra i en skål.
  5. Sæt gryden tilbage på blusset. Kom evt. lidt fedtstof i. Tilsæt så tern af oksemørbrad.
  6. Lad det svitse godt, så det får farve over det hele. Krydr med salt/peber.
  7. Tag så oksemørbrad fra og kom dem op i skålen med grøntsagerne.
  8. Sæt gryden tilbage. Nu skal saucen laves.
  9. Smelt smør i gryden. Tilsæt paprika og lad det hurtigt svitse af i smørret.Tilsæt så hvedemel og pisk det sammen med et piskeris, så du får en “smørbolle”.
  10. Herefter tilsættes vand lidt efter lidt og der piskes undervejs, så du får en ensartet blanding. Når alt  er pisket i, så tilsættes tomatpure, balsamico, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og fløde. Pisk det hele godt sammen.
  11. Tilsæt nu alt det du har sat til side i skålen og alt væsken derfra. Smag det hele til med salt og peber. Hvis saucen er for tyk, så tilsætter du blot lidt ekstra vand.
  12. Lad det simre i 10-15 minutter.
  13. Server med kartoffelmos og hakket persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på bøf stroganoff med oksemørbrad

Lav den lækreste omgang bøf stroganoff med oksemørbrad, champignon og bacon. Selvfølgelig serveret med en god omgang kartoffelmos. Sådan noget mad her er noget af det bedste vi ved, når der er koldt og kedeligt udenfor. Der er ikke noget som en god gryderet at varme sig på så. Og her får du altså vores bedste opskrift på en klassisk bøf stroganoff med oksemørbrad. Ofte når vi køber oksemørbrad, så sidder der en bi-mørbrad på, som skæres fra. I stedet for at lade den gå til spilde, så skærer vi altid den op i tern eller strimler og gemmer til en gryderet som den her. Så er der intet, som går til spilde og så smager oksemørbrad i sådan en gryderet her bare helt formidabelt.

Det er en smagfuld gryderet med oksekød, hvor kødet er mørt og lækkert. Selve saucen laves på en opbagning på smør og mel og er tilsat paprika, bouillonvand og fløde. Og vi ved jo alle, at de bedste retter altid lige har et skvæt fløde i sig.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på gryderetter her

Bøf stroganoff med oksemørbrad

Gryderet med oksemørbrad

Nogen vil måske mene, at det er spild at lave en gryderet med oksemørbrad. Men vi ser det som total win-win, når vi alligevel skærer bi-mørbraden fra. Hvis vi får billig oksemørbrad, så kan vi dog også sagtens finde på at bruge det hele til en gryderet som denne. Du får altså bare det bedste kød og det kan også smages. Det er heller ikke ret meget, der bruges, da der jo også kommer champignon og bacon i. Så man kommer langt med en lille mængde kød.

Bøf stroganoff med oksemørbrad

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar