Bønnegryde Bønnegryde Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Ingrediensliste Bønnegryde 2 stk. løg 6 fed hvidløg 4 stk. gulerod 1 stk. rød peberfrugt 2 stilke bladselleri 1 stk. frisk chili 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian 2 tsk. paprika 1 tsk. stødt spidskommen 1 knivspids stødt kanel 3 stk. laurbærblade 2 spsk. tomatpure 400 g. hakkede tomater på dåse 1 dl. røde linser 2 dl. vand 1 stk. grøntsagsbouillonterning 400 g. sorte bønner på dåse 400 g. kidneybønner på dåse salt/peber Andet 320 g. ris 1 stk. lime 1 pose tortillachips 0,5 bundt frisk persille 80 g. sojayoghurt Fremgangsmåde Skræl gulerødder. Rens bladselleri. Skær løg, bladselleri, gulerødder, peberfrugt og chili ud i små tern. Pres hvidløg i en hvidløgshakker eller hak det fint. I en gryde varmes olie eller smør op. Herefter tilsætter du alle dine grøntsager, som du har hakket. Lad det hele svitse i 5 minutters tid, så grøntsagerne bliver bløde. Tilsæt nu alle dine krydderier: oregano, timian, paprika, spidskommen, kanel og laurbærblade (skal i helt og ikke hakkes). Lad krydderierne blive svitset godt af. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, røde linser, vand og smuldret bouillonterning. Dræn bønner og skyl i koldt vand. Tilsæt dem. Nu lader du det hele simre ved lav varme i 10-15 minutter, så grøntsagerne bliver møre. Tag halvdelen af din bønnegryde og kom den op i en skål eller i en blender. Blend det sammen med en stavblender (eller i blenderen). Hæld den blendede del tilbage i bønnegryden og rør det hele godt sammen. Smag til sidst til med salt og peber. Kog ris efter pakkens anvisning. Server din bønnegryde med kogte ris, en klat sojayoghurt eller creme fraiche og evt. nachos. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bønnegryde Den her bønnegryde er en ny vegansk favorit hos os! Vi er ikke veganere, vegetarer eller noget i den dur, men vi elsker at tage et par kødfrie dage om ugen. Man behøver nemlig slet ikke at gå på kompromis med smag bare fordi der ikke er kød i. Samtidig så er der også penge at spare og så er det også godt for miljøet at tage et par kødfrie dage om ugen, hvilket vi er kæmpe fans af! Den her veganske og vegetariske gryderet med masser af bønner minder på mange måder om en chili sin carne. Det er også fra vores originale chili con carne opskrift, at vi har fået inspirationen fra. Den er fyldt med masser af grøntsager og så har vi brugt både sorte bønner og kidneybønner. Du kan dog bruge alle de slags bønner, som du har lyst til! Hemmeligheden bag den her lækre gryderet er, at man tager halvdelen af gryderetten og så blendes den. Det lyder måske mærkeligt, men det er altså med til at give den noget fylde, så det ikke bare virker som en tomatsauce med masser af grøntsager i. LÆS OGSÅ: Indisk dahl Vegansk og vegetarisk gryderet Vi serverer den lækre bønnegryde med ris, en klat sojayoghurt (hvis det skal være helt vegansk) eller en klat creme fraiche, frisk lime, nachos og lidt frisk persille eller koriander. Det smager så møglækkert og der er altså fuld fart på krydderier og smag i den her ret! Så man mangler altså slet ikke kødet. Selvom ingredienslisten ser lidt lang ud, så er mange af ingredienserne altså krydderier. Basiskrydderier, som de fleste har eller i hvert fald bør have i køkkenskabene. Så når du først har tjekket de ingredienser af, som du allerede har, så er det altså slet ikke en særlig omfattende opskrift! Hvad er det for nogle røde linser? Vi bruger altid tørrede røde linser. De kan købes i alle supermarkeder og kan købes i en pose. Man kan også få grønne linser, men vi synes de har en lidt mere gennemtrængende smag. De røde linser er gode, fordi de er meget smagsneutrale og så koger de ligesom ind i retten, så man ikke kan smage dem. De bidrager dog med masser af protein, som giver ekstra mæthed til retten. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Du har skrevevt røde linser & jeg var lidt dum fordi jeg brugte ukogte linser & smed dem i. De skal jo normalt koge 30-45 minutter i riiiiigeligt med vand. Øv! Måske du skal ændre opskriftens simretid eller skrive specifikt hvad det er for linser du bruger 🙂 Svar
Hej Cecilia, Hvad er det for nogle linser du har brugt? Vi bruger også tørrede røde linser / splitlinser og de skal aldrig koge så længe. Kan du sende os et billede af dem du har brugt til mummum@email.com? Kh Svar
Jeg lavede den her ret i går og det var et KÆMPE HIT! Hjemme hos os er drengene ikke så glade for vegetarmad, men den her opskrift gik altså rent ind og de spiste rub og stub. Mega lækkert og 5 stjerner herfra! Svar