Boeuf bourguignon Boeuf bourguignon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på Boeuf Bourguignon, som er en fransk gryderet med oksekød, bacon og perleløg serveret med kartoffelmos. Ingrediensliste Boeuf bourguignon 400 g. okseinderlår 2 spsk. hvedemel 1 stk. løg 2 fed hvidløg 2 stk. gulerod 125 g. bacon i skiver 4 dl. rødvin 1 dl. vand 1 stk. oksebouillonterning 3 stk. laurbærblade 1 tsk. tørret timian salt/peber 80 g. perleløg 2 spsk. vand 1 spsk. sukker 150 g. champignon Kartoffelmos 750 g. kartoffel 30 g. smør 1 dl. mælk salt Fremgangsmåde Skær kødet i tern på ca. 3×3 cm. Vend kødet i hvedemel. Skær løg i både. Hak hvidløg fint eller i en hvidløgspresser. Skræl gulerødder og skær i skiver. Skær bacon i mindre stykker. Varm en gryde op uden fedtstof. Kom bacon i gryden og lad det stege til det sprødt og gyldent. Tag bacon fra og sæt til side i en skål. Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt smør eller olie. Tilsæt kødet. Lad det stege så det får farve over det hele. Kom hvidløg, løg og gulerødder i gryden sammen med kødet. Vend det hele godt rundt og lad grøntsagerne sautere et par minutter. Tilsæt herefter rødvin, vand, smuldret bouillonterning, laurbærblade, timian og det bacon, som du tog fra. Sæt låg på gryden og lad det simre ved lav/middel varme i ca. 1 time til kødet er mørt. Imens det simrer, så gøres det resterende klar. Start med at skrælle kartoflerne. Kom dem op i en gryde og dæk med vand. Bring dem i kog og skru herefter en smule ned for varmen og sæt låg på. Lad dem koge til de er møre. Det tager ca. 25-30 minutter alt efter hvor store de er. Rens champignon og skær i både. Dræn perleløg (eller pil dem, hvis du bruger friske). Varm en pande op smør. Tilsæt nu champignon og lad dem sautere til de har fået farve og er blevet bløde. Tag dem af panden og sæt til side på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom perleløg, vand og sukker på panden. Lad det koge en smule op, imens du rører. Lad perleløgene karamellisere. Tag dem herefter af panden og sæt til side sammen med champignon. Fjern laurbærblade fra gryderetten. Tilsæt champignon og perleløg og smag til med salt/peber. Når dine kartofler er møre, så hældes vandet fra. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser sammen med smør og mælk. Smag til med salt. Du kan evt. også bruge en elpisker til at piske det sammen. Server din Boeuf bourguignon med kartoffelmos. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Boeuf bourguignon Boeuf Bourguignon er en fransk gryderet med oksekød og rødvin. En virkelig smagfuld og nem simreret, som passer perfekt til en efterårsaften eller vinteraften. Det er sådan en ret, som passer perfekt til weekenden, hvor man har lidt ekstra tid og der er god tid til at retten kan stå og simre. Selvom den skal simre i lang tid, så passer den alligevel sig selv i stor grad. Så lige så snart den er sat over, så skal den stort set passe sig selv. Vi har serveret Boeuf Bourguignon med en omgang luftig og cremet kartoffelmos, som bare er helt perfekt til sådan en omgang. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på gryderetter Gryderet med oksekød Hvis du gerne vil prøve en fransk gryderet med oksekød og med masser af smag, så er det helt klart denne du skal prøve. Med simreretter får man altså bare ekstra meget smag og især når man bruger en god rødvin, gerne en Bourgogne. Så kan man passende også lige tage et glas imens maden simrer. Retten bliver lige til sidst fuldendt med en omgang champignoner og perleløg. Det her er helt klart en af vores absolut yndlings gryderetter med oksekød og rødvin. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.