Brownie Brownie Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på verdens bedste brownie kage med chokolade, som er lavet uden nødder. Den bedste dessert serveret med en kugle vaniljeis og eventuelt en lækker hindbærsauce. Brownie er også god for sig selv, men det er en meget tung chokoladekage, så man spiser ikke mere end et lille stykke. Ingrediensliste 200 g. mørk chokolade 200 g. smør 250 g. sukker 3 tsk. vaniljesukker 0,5 knivspids salt 125 g. hvedemel 3 æg Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes. Fordel dejen i en form (ca. 18×18 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 18-24 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 18 minutter. Den skal gerne virke blød, når du trykker på den, men den må ikke virke helt flydende. Du kan også tjekke den med en tandstik. Stik den i kagen. Hvis den kommer op uden bagt dej, så er kagen klar. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på verdens bedste brownie Her får du, hvis vi selv skal sige det, verdens bedste opskrift på brownie kage. Det er en intens, lækker og nem brownie uden nødder. Chokoladebrownie med masser af chokolade er den lækreste dessert. Server den med vaniljeis og eventuelt friske bær eller frugter. Den er i hvert fald altid en sikker vinder, når vi skal have gæster og vi gerne vil servere en god dessert. Den kan serveres i alle anledninger og så er den også helt fantastisk som en nytårsdessert! Den bedste brownie er saftig og på ingen måde tør. Det er derfor vigtigt, at når du tager den ud af ovnen, så skal den virke lidt ubagt, når man trykker på den. Når kagen så får tid til at sætte sig, så får du den bedste brownie, som er svampet, intens og helt uden tørre kanter. LÆS OGSÅ: Hvid brownie Brownie uden nødder Den her opskrift på browniekage er lavet uden nødder, men den er med masser af chokolade til gengæld. Hvis du gerne vil have nødder i, så kan du sagtens vende nogle hakkede valnødder, pekannødder eller hasselnødder i dejen inden den bages. Mange mener jo, at brownies har valnødder i, men vi synes også den er rigtig god uden. Det er jo meget en smagssag om man vil have sin browniekage med eller uden nødder. Vi foretrækker den uden, men hvis der skulle lidt nødder i, så synes vi, at det er bedst med valnødder i. Hak dem evt. lige lidt groft inden de vendes i dejen. Kan jeg lave brownien i en bradepande? Jep, det kan du sagtens. Vi vil i så fald gange opskriften med 3,5-4. Den form vi har brugt er 18×18 cm. Den størrelse bruger vi igen og igen, da den er så god, hvis du skal servere brownie til 6-8 personer. Du kan se den lige her. i samarbejde med PriceRunner Nem brownie kage Brownies er modsat en almindelig chokoladekage en meget tung kage og derfor kan man ofte ikke spise mere end et lille stykke. Vi serverer den ofte med vaniljeis og eventuel en sauce lavet af blendede hindbær eller frisk frugt. Det er samtidig, efter vores mening, også én af de kager, som nærmest ikke kan slå fejl. Vi har lavet den her kage så mange gange og den er bare en sikker vinder. Det er også én af de der kager, som vores gæster har spurgt efter opskriften på, når vi har serveret den som dessert. LÆS OGSÅ: Islagkage med Baileys og nøddebund Brownies med nødder Du kan også sagtens lave din browniekage med nødder. Vi kan anbefale en browniekage med valnødder, da de komplimenterer den tunge chokoladesmag ret godt. Ellers kan du også bruge pekannødder eller hasselnødder. Men oftest er det nok valnødder man får i sådan en kage, som vi nævnte tidligere. I stedet for nødder, så kan du også tilføje hakket chokolade. Det kunne være mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade eller en kombination af flere slags. Det giver en endnu mere intens brownie med endnu mere spark i chokoladesmagen. Vi synes dog slet ikke det er nødvendigt at tilføje, da den er meget kraftig i smagen uden. Hvilken chokolade bruger I i jeres chokolade brownie? Vi bruger mørk chokolade. Vi har prøvet med en dyr chokolade og vi har også bagt den med den billigste fra Netto. Og vi synes altså ikke, at der er en kæmpe stor forskel, så brug endelig bare en billig mørk chokolade. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Kan kagen bages dagen før, og varmes op igen? Jeg tænkte at spise den varm/lun med vaniljeis 😊 Svar
Kan man evt. bruge pasteuriseret æg, og dermed give den et par min. mindre for at opnå at den bliver mere ‘svampet’? Svar
Hej Jeg har lige bagt jeres Brownie kage i dag, jeg tilsætte lidt orange skal samt orange Cointreau , groft hakket pecan nødder. Serveret med har råsyltet hindbær og cremefraiche 9% Hilsen Charlotte Svar
Hej Jeg lavede kagen igår og satte den på køl til idag, men de er hård på toppen og hård i siderne er det meningen altså sådan chrunsy? Jeg gav den ekstra end hvad der stod i opskriften fordi 18-24 min ikke var nok hos mig den var helt flydende da jeg satte min nål i for at se så den fik nok 30-35 min før den satte sig Svar
Hej Cille, Ja, den er sandsynligvis hård, når den også har stået på køl natten over. Vi plejer lige at skære siderne af og så synes vi egentlig den er blød indvendig 🙂 Kh Svar
Hej, Ja, men er i tvivl om hvordan den vil blive, da den jo så vil skulle have længere tid. Er bange for, at siderne bliver tørre ift. at kunne få bagt det hele, men du kan prøve det af. Kh Svar
Er det ikke for meget at gange med 3,5-4 til en bradepande? Det er vist ca 37×45 cm. Og hvis denne portion er til en 18×18 form Svar
Hej, Det vil vi ikke anbefale i den her opskrift, da smørret også giver en god smag og sprødhed til brownien 🙂 Kh Svar