Tilmeld nyhedsbrev

Brydebrød – Opskrift på møllehjul

Brydebrød – Opskrift på møllehjul

Brydebrød – Opskrift på møllehjul

Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.

Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.

Ingrediensliste

  • 70 g. smør
  • 3,5 dl. mælk
  • 30 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 480 g. hvedemel
  • 1 æg
  • Frø og kerner

Fremgangsmåde

1. Smelt smør i en gryde. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld det over i en røreskål. Lad det køle af, indtil det er lillefingervarmt (højst 37 grader).
2. Tilsæt gær og rør rundt, indtil det er opløst.
3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel.
4. Ælt dejen godt sammen indtil den er blank og smidig.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den til boller med det samme.
6. Vej bollerne af til 40 g. stykket og tril dem runde.
7. Placer dem tæt på en bageplade, så de danner en cirkel. Se nedenstående billeder for fremgangsmåde.
8. Lad dem hæve i 1,5 time under et viskestykke.
9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
10. Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg. Pas på, at bollerne ikke falder sammen. Drys med forskellige kerner og frø.
11. Bages i midten af ovnen i ca. 10-12 min. alt efter din ovns styrke.
12. Lad dit brydebrød afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.

Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.

 

Skriv en kommentar