Brydebrød

Brydebrød – Opskrift på møllehjul

Brydebrød – Opskrift på møllehjul

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.

Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.

Ingrediensliste

  • 70 g. smør
  • 3,5 dl. mælk
  • 30 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 480 g. hvedemel
  • 1 æg
  • Frø og kerner

Fremgangsmåde

1. Smelt smør i en gryde. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld det over i en røreskål. Lad det køle af, indtil det er lillefingervarmt (højst 37 grader).
2. Tilsæt gær og rør rundt, indtil det er opløst.
3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel.
4. Ælt dejen godt sammen indtil den er blank og smidig.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den til boller med det samme.
6. Vej bollerne af til 40 g. stykket og tril dem runde.
7. Placer dem tæt på en bageplade, så de danner en cirkel. Se nedenstående billeder for fremgangsmåde.
8. Lad dem hæve i 1,5 time under et viskestykke.
9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
10. Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg. Pas på, at bollerne ikke falder sammen. Drys med forskellige kerner og frø.
11. Bages i midten af ovnen i ca. 10-12 min. alt efter din ovns styrke.
12. Lad dit brydebrød afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Opskrift på brydebrød

En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.

Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.

LÆS OGSÅ: Italiensk pastasalat

Brydebrød – Opskrift på møllehjul Brydebrød – Opskrift på møllehjulBrydebrød – Opskrift på møllehjul

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Tags anvendt i denne opskrift

Vegetarisk Efterår Forår Sommer Vinter

Kommentarer

  1. Hej! Har I forsøgt at bage dem, hvor noget af hvedemelet er erstattet med groft mel? Vil dette være muligt? Hvordan skal forholdene så være med mel? ☺️ mange tak!

    1. Hej,

      Det kan du sagtens. Ville personligt selv erstatte 180 g. hvedemel med grahamsmel, fuldkornsmel eller rugmel 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag