Brydebrød – Opskrift på møllehjul
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 20 minutterBeskrivelse
En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.
Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.
Ingrediensliste
- 70 g. smør
- 3,5 dl. mælk
- 30 g. gær
- 1 spsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 480 g. hvedemel
- 1 æg
- kerner
Fremgangsmåde
1. Smelt smør i en gryde. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld det over i en røreskål. Lad det køle af, indtil det er lillefingervarmt (højst 37 grader).
2. Tilsæt gær og rør rundt, indtil det er opløst.
3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel.
4. Ælt dejen godt sammen indtil den er blank og smidig.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den til boller med det samme.
6. Vej bollerne af til 40 g. stykket og tril dem runde.
7. Placer dem tæt på en bageplade, så de danner en cirkel. Se nedenstående billeder for fremgangsmåde.
8. Lad dem hæve i 1,5 time under et viskestykke.
9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
10. Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg. Pas på, at bollerne ikke falder sammen. Drys med forskellige kerner og frø.
11. Bages i midten af ovnen i ca. 10-12 min. alt efter din ovns styrke.
12. Lad dit brydebrød afkøle på en bagerist.
Opskrift på brydebrød
En super nem opskrift på det klassiske brydebrød, også kaldet et møllehjul. Det er så fint at servere, hvis man skal have mange gæster. Vi har i tidernes morgen fået serveret det rigtig mange gange til store fødselsdagsfejringer, til konfirmationer og sommerfester.
Det er så flot et brød, især hvis man putter forskellige frø og kerner på toppen. Selve brødet er let og luftigt og passer perfekt som kuvertbrød til både forret og hovedret.
LÆS OGSÅ: Italiensk pastasalat
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej! Har I forsøgt at bage dem, hvor noget af hvedemelet er erstattet med groft mel? Vil dette være muligt? Hvordan skal forholdene så være med mel? ☺️ mange tak!
Hej,
Det kan du sagtens. Ville personligt selv erstatte 180 g. hvedemel med grahamsmel, fuldkornsmel eller rugmel 🙂
Kh