Budapestrulle med jordbær Budapestrulle med jordbær og fløde Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en skøn og smagfuld budapestrulle med jordbær. Det er en marengsroulade lavet med nødder og æggehvider, som er fyldt med jordbær og fløde. Ingrediensliste Bund 5 stk. æggehvide 270 g. flormelis 105 g. hasselnødder 1,5 spsk. majsstivelse 30 g. mandelflager Andet 3 dl. piskefløde 2 spsk. flormelis 1 tsk. vaniljesukker 250 g. jordbær 30 g. hvid chokolade Fremgangsmåde Bund Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint. Pisk æggehvider stive. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk til du har en fast marengs. I en anden skål blandes de hakkede hasselnødder og majsstivelse. Rør det godt rundt. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden. Drys med mandelflager eller hakkede nødder påtoppen. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir. Lad den køle helt af. Samling Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljesukker, så du får en tyk creme. Smør bunden med din flødeskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Rens jordbær og skær i skiver. Fordel jordbær på bunden. Hak evt. lidt hvid chokolade og fordel på bunden også. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade. Du kan evt. skære enderne af for at få et pænere udseende. Hvis du har mere flødeskum, så pynt med det sidste påtoppen. Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på budapestrulle med jordbær En nem opskrift på budapestrulle med jordbær. Har du prøvet budapestrulle før? Den har egentlig intet at gøre med byen Budapest og er vist fra Sverige. Det er en skøn nøddemarengsroulade, som man kan fylde med fløde og lækre bær. Måske du har prøvet vores opskrift på budapestrulle med bærskum? Det er også altid en sikker sommerkage. Den minder på mange måder om det vi i Danmark kender som roulade. Bortset fra at bunden er lavet af en luftig marengs. Og vi synes, at den her kage er så fantastisk som sommerkage. Derfor laver vi også den her form for roulade meget oftere end en almindelig roulade. Man kan godt sige, at det er en form for sommerroulade. Marengsroulade med jordbær Budapestrulle er egentlig blot et smart ord for marengsroulade. Det er den lækreste nøddemarengs, som bliver rullet med fløde, jordbær og hvid chokolade. Du kan også sagtens bruge andre bær. Det kunne også være godt med hindbær, brombær eller blåbær i marengsrouladen. Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!