Tilmeld nyhedsbrev

Cannelloni med laks og spinat

Cannelloni med laks og spinat

Cannelloni med laks og spinat

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på Cannelloni med laks og spinat. Den italienske ret egner sig godt til både hverdag og fredagsmad eller weekendsmad. Det er en god måde at få spist fisk, hvis man ikke er så kreativ med ideer i køkkenet, men hvis man ikke er til fisk, så kan laksen sagtens byttes ud med kylling.

Ingrediensliste

Bund

  • 1 pk. friske lasagneplader
  • 250 g. spinat
  • 250 g. ricotta
  • 225 g. laksefiletter

Topping

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 porre
  • 1/2 squash
  • 1 spsk. citronsaft

Bechamelsauce

  • 20 g. smør
  • 10 g. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 25 g. mozarella ost
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Skyl spinat grundigt. Skær hvidløg, løg, squash, porrer og peberfrugt i strimler. Pil skindet af laksefiletterne og skær dem i tern. 2. En pande varmes op med lidt olie. Herefter sauteres spinat, indtil det er faldet helt ned og er skrumpet i størrelse. 3. Tag spinat af panden og placer i en skål. 4. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt olie og tilsæt løg, hvidløg, squash, porrer og peberfrugt. Sauter til grøntsagerne bliver bløde. 5. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 6. Tag spinaten op fra skålen og hak det fint. Læg spinaten tilbage i skålen. Tilsæt ricottaost og rør det godt sammen. 8. Pak lasagneplader ud og klip dem til en længde på ca. 12-13 cm. 9. Et ildfast fad (18 x 30 cm. eller noget tilsvarende) findes frem og smøres med fedtstof. 10. Tag herefter en lasagneplade. Put ricotta/spinat fyld langs pladen og top med laksetern. Rul den stramt sammen og placer i fadet. Fortsæt sådan med alle lasagnepladerne. 11. Hæld nu de sauterede grøntsager over rullerne. 12. Nu laves bechamelsaucen. I en lille gryde smeltes smør. Herefter tilsættes mel under omrøring. Dernæst tilsættes mælk til at saucen har den ønskede konsistens. Lad den simre kort og tilsæt herefter ost og lad det smelte. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hæld saucen over grøntsagerne. 13. Bages i ovnen i ca. 25 min. Hvis den begynder at blive lidt brændt på toppen, så kan du putte staniol over. 14. Tag fadet ud af ovnen og lad det hvile et par minutter inden servering, så den lige får lov til at trække sig sammen.

Bedøm denne ret

Har du prøvet den italienske ret Cannelloni? Hvis ikke, så er det altså på tide at få afprøvet den opskrift. Denne variant er fyldt med laks og spinat og er det perfekte fredagsmad. Laks, pasta og spinat kan altså bare noget sammen og vi har også flere pastaretter med disse tre ting, da de bare komplimenterer hinanden rigtig godt.

Det er lækkert og sund aftensmad til sommer med laks og pasta, så hvis du står og mangler ideer til aftensmaden, så kan vi helt klart anbefale at prøve denne ret af. Hvis du elsker laks som os, så vi den helt sikkert falde i god jord.

Skriv en kommentar