Tilmeld nyhedsbrev

Cheesecake med hindbærgele

Cheesecake med hindbærgele

Cheesecake med hindbærgele

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en simpel og lækker cheesecake med hindbær. Cheesecake er en af de kager, som man kan lave i god tid, da den skal stå nogle timer på køl, inden man kan servere den. Det er en super lækker sommerkage, men den kan også sagtens nydes i de koldere måneder.

Ingrediensliste

Kiksebund

 • 120 g. digestive
 • 60 g. smør

Fyld

 • 1 pasteuriseret æggeblomme
 • 5 spsk. sukker
 • 1,5 tsk. vaniljesukker
 • 200 g. naturel flødeost
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 1 spsk. citronsaft
 • 3 husblas

Hindbærgele

 • 125 g. frosne hindbær
 • 1 spsk. sukker
 • 1 dl. vand
 • 3 husblas

Fremgangsmåde

1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er hindbærcoulis. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
13. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have “kernerne” fra hindbær med).
14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme hindbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
15. Lad blandingen køle lidt ned, cirka 10-15 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
17. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Der er god grund til, at vi har så mange opskrifter på cheesecake her på siden. Vi elsker nemlig cheesecake og det er især fordi, at man kan lave så mange forskellige kombinationer med det. Man kan eksperimentere med typen af bund, ostelaget i midten og også den gele, der kommer på toppen. Mulighederne er simpelthen uendelige. Men hvis vi skulle vælge én ostekage, som altid er vores go-to. Så er det denne simple og nemme cheesecake med bund af digestive kiks, hvid vanilje ostecreme og hindbærgele på toppen.

Det er også vores families favorit, da den er så simpel i smagen og det syrlige fra hindbærrene komplimenterer den søde ostrecreme og kiksebund så godt. Cheesecake er den perfekte sommerkage og det er også en af de kager, som kan laves i god tid, da den skal sætte sig i køleskabet i nogle timer. Hvis man vil lave kagen lidt ekstra flot og lidt mere luksuriøs, så kan man pynte med friske bær og hakket hvid chokolade på toppen. Det bliver den bestemt ikke dårligere af.

Kommentarer

Skriv en kommentar