Cheesecake med jordbær Cheesecake med jordbær Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930345678910 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på cheesecake med jordbærgele. Ostekage er den bedste og lækreste sommerkage, som kan laves dagen før eller et par dage i forvejen. Ingrediensliste Bund 180 g. digestivekiks 90 g. smør Fyld 1 stk. æggeblomme 5 spsk. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 200 g. naturel flødeost 2,5 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft 3 stk. husblas Jordbærgele 200 g. frosne jordbær 1,5 dl. vand 1 spsk. sukker 3 stk. husblas Pynt 250 g. jordbær Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk det sammen. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpådin kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er jordbærgele. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne jordbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret. Når det hele er kogt op, så masser du jordbærrene med en gaffel. Tag gryden af komfuret. Si din blanding igennem en trådsi, så du får siet jordbær fra. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme jordbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet. Lad blandingen køle ned i ca. 20 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig. Inden servering, så kør en varm, tynd kniv (en kniv skyllet under varmt vand, som er tørret af) rundt langs hele kanten af springformen, inden du løsner den. Løsn springformen og skub din kage over på et fad eller tallerken. Hvis kanterne er blevet lidt grimme, så kan du bruge bagsiden af kniven til at glatte det ud (Et godt tip er at gøre den varm inden). Server din cheesecake med friske jordbær, chokolade eller bare som den er. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på cheesecake med jordbær Det her er den bedste opskrift på en klassisk cheesecake med jordbær. Det her må være én af vores yndlings opskrifter på ostekage med jordbær, især pyntet med danske søde jordbær på toppen. Udover det, så har den her jordbærcheesecake en sprød kiksebund af digestive, et mildt lag af ostefyld med Philadelphia i midten og jordbærgele på toppen. LÆS OGSÅ: Klassisk lagkage med creme og banan Jordbær ostekage Hvis du er en af dem, som har en idé om, at du ikke bryder dig om ostekage, så skal du prøve denne jordbærostekage. Vi har ikke tal på alle dem, som holder fast i, at de ikke bryder sig om cheesecake – altså lige indtil de har smagt denne! Den smager nemlig slet ikke af ost. I stedet er det den perfekte kombination af sprødt og sødt. Og denne cheesecake med jordbær er virkelig helt fantastisk. Jordbærcheesecake er den bedste sommerkage Du kan servere denne flotte kage som en skøn sommerkage. Den kan nemlig laves dagen før eller et par dage før og den skal ikke bages eller noget. Frygt heller ikke, hvis du ikke har arbejdet med husblas før. Det er slet ikke så svært. Så hvis du står og mangler lidt inspiration til årets sommerkager, så skal du uden tvivl prøve kræfter med denne. Så lover vi, at det bliver en sommerkage du kommer til at lave igen og igen. Det er nemlig en nem og lækker dessert med jordbær. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Den er simpelthen så lækker! Jeg vil lave den næste weekend til barnedåb og vil lave en større portion i en springform, som er Ø28. Hvor meget tror i jeg skal gange med? Tak for mange (!!) gode opskrifter Vh. Rikke Svar
Hej Rikke, Skønt at høre og tak for de søde ord! Vi vil tro, at du skal lave dobbelt portion 🙂 Kh Svar
Tak for svar, det må jeg prøve ? skal jeg også bruge dobbelt op på husblas? Og kan man mon bruge laktosefri flødeost? ? jeg tænker ikke selv, der burde være noget i vejen for det. Svar
Hej igen, Jep dobbelt op på det hele 🙂 Og du kan sagtens bruge laktosefri flødeost – måske du også skal huske at bruge laktosefri fløde også så 🙂 Kh Svar
Hej med jer Jeres kage ser bare så fin ud?. Hvordan sikrer jeg mig, at geléen ikke glider ned langs siden på kagen? (eller, det er måske ikke et problem?). Sommerhilsner Hanne Svar
Hej Hanne, Det problem har vi aldrig haft. Sørg blot for at geleen er kølet tilstrækkeligt ned inden den hældes på. Det må på ingen måde være brændende varmt, hellere til den kolde side. 🙂 Kh Svar
Hej jeg vil lige spørg hvis jeg har pulver gelatine hvordan skal jeg så bruge det isted for husplads Svar
Når I skriver at geléen skal køle af i ca. 20 min. – er det så ved stuetemperatur eller i køleskab? Svar
Hvilken flødeost bruger i? Jeg har lavet den en gang før med Philadelphia, men nu har jeg Buko – tror i det har nogen betydning for smagen hvilket mærke det er? 🙈 Ps. Den blev SÅ god sidste gang! Svar
Hej, Vi bruger faktisk også lidt forskelligt fra gang til gang, så du kan sagtens bruge Buko :-)! Og dejligt den faldt i god jord. Kh Svar