Klassisk lagkage

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

Klassisk lagkage med creme

Opskrift til personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en klassisk lagkage med masser af creme og fløde. Det er den perfekte og bedste lagkage til fødselsdage og andre højtider.

Ingrediensliste

  • Kagecreme

  • 4 æggeblommer
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Fyld

  • 100 g. makroner
  • 200 g. hindbærmarmelade
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. vand
  • 5 dl. piskefløde
  • 50 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Bag lagkagebundene efter opskriftens anvisning. Du kan finde opskriften her.
  2. Imens de bager, så kan du lave kagecremen.
  3. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  4. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  5. Pisk de 2 dl. piskefløde til flødeskum. Bland fløden med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage.
  6. Del dine lagkagebunde i 3. Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken. Fordel hindbærmarmelade ud på hele bunden.
  7. Knus halvdelen af makronerne og fordel dem ovenpå. Til sidst fordeler du halvdelen af cremen ovenpå.
  8. Læg en bund på. Gentag samme procedure igen.
  9. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå.
  10. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter.
  11. På dagen røres glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Hvis glasuren er for tyk, så tilsætter du bare lidt vand, indtil den har en fin konsistens.
  12. Fordel glasuren ovenpå toppen.
  13. Pisk de 5 dl. fløde til en fast flødeskum. Put den i en sprøjtepose med stjernetyl.
  14. Sprøjt fløde langs siderne af lagkagen. Dette er nemmest, hvis man starter fra bunden og kører op over kanten og ned igen. Sørg for at køre godt op over kanten, så fløden ikke glider af.
  15. Pynt til sidst med bær langs kanten af fløden.
  16. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

En super nem og lækker opskrift på en klassisk lagkage med masser af creme, syltetøj, makroner og fløde. Det her er en klassisk lagkage, som består af lyse hjemmebagte lagkagebunde, som er luftige og lækre. De er derefter lagt sammen med hjemmelavet vaniljecreme, der er blandet med fløde, makroner og syltetøj.

Det er en rigtig fødselsdagslagkage, som uden tvivl vil imponere, hvis du skal have gæster. Hvis du ikke føler for selv at give dig i kast med de hjemmebagte lagkagebunde, så kan du sagtens købe nogle færdiglavede. De kan købes i alle supermarkeder, men du kan også købe dem ved de fleste bagere.

LÆS OGSÅ: Valnøddelagkage ala Svinkløv Badehotel

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

Lagkage med creme opskrift

Vi elsker sådan en kage med masser af creme. Vi har her lavet en hjemmelavet creme, men du kan også sagtens bruge sådan et brev med kagecreme, som skal piskes med mælk. Det smager også skønt og super, hvis man er lidt i tidspres.

Det er dog slet ikke svært at lave sin egen kagecreme. Den består nemlig blot af æg, vaniljesukker, flormelis, majsstivelse og mælk. Dette giver man et opkog, så det tykner og så skal den blot sættes på køl. Den kan sagtens laves dagen før.

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

Ideer til fyld i lagkage

Vi har her lavet klassisk fyld, nemlig creme, fløde, makroner og syltetøj. Du kan dog også sagtens tilføje skiver af banan, jordbær, hindbær, blåbær eller en kompot af rabarber. Vi har brugt en hindbærmarmelade, da den er lidt mere syrlig end jordbær. Vi kan godt lide, at der er lidt balance i forhold til syre og sødme.

Opskrift på en klassisk lagkage med creme og syltetøj

Læg den gerne sammen dagen før

Måske du har hørt det før, men én rigtig god lagkage skal helst lægges sammen dagen før. Vi plejer at lægge den sammen med fyld og så vente med glasur og flødeskum til på selve dagen. Pak tallerkenen godt ind i husholdningsfilm og sæt kagen på køl indtil dagen efter. Det giver kagen tid til at trække masser af smag og det giver den absolut bedste lagkage.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag