Chokolade is

Chokolade is
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på chokolade is uden ismaskine. Chokoladeis smager godt i kræmmerhus eller som tilbehør til pandekager.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æggeblomme
  • 100 g. flormelis
  • 3 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 50 g. lys chokolade

Fremgangsmåde

Chokolade is

  1. Pisk æggeblommer, flormelis, bagekakao og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 5-7 minutter.
  2. Pisk fløde til en blød flødeskum.
  3. Hak chokolade groft.
  4. Vend den letpiskede flødeskum sammen med æggeblandingen. Vend halvdelen af chokoladen i også.
  5. Kom isen i en rugbrødsform (du kan evt. beklæde den med bagepapir eller husholdningsfilm, så er den nem at få ud af formen).
  6. Drys med hakket chokolade og stil den på frost i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladeis

Vil du lave en nem, hjemmelavet chokoladeis uden ismaskine, så er det denne opskrift du skal prøve! Vi kan godt blive enige om, at man får den bedste hjemmelavet is, hvis man har en ismaskine. Det er dog de færreste, som har det, så derfor var vi selvfølgelig nødt til at lave en god opskrift på hjemmelavet chokoladeis uden ismaskine! Her får du altså en virkelig nem og god is med chokolade og chokoladestykker, som er virkelig nem at lave.

Is generelt kræver ikke mange ingredienser. Når man laver is uden ismaskine, så pisker man som regel en æggesnaps sammen eller bruger kondenseret mælk, som så vendes i letpisket fløde. Husk at fløden skal være letpisket og ikke hård flødeskum, da du så får en meget hård og krystalliseret is. Æggesnapsen skal også være pisket rigtig godt, så den er lys og luftig. Jo mere luft man får pisket ind i den, jo bedre bliver den færdige is.

LÆS OGSÅ: Chokoladecheesecake

Chokolade is

Hjemmelavet is med chokolade

Vi laver ofte hjemmelavet is og chokoladevarianten er en af vores yndlings. Vi laver også ofte hjemmelavede islagkager, da det er så lækkert at kunne kombinere kage med is. Her laver vi nemlig ofte en bund af et eller andet, som isen kommer ovenpå. Men man skal nu ikke undervurdere en helt almindelig is. Du kan kugle den op og spise den, som den er eller bruge den i kræmmerhus eller som tilbehør til pandekager eller vafler.

Is og chokolade er noget af det bedste vi ved, så når man kombinerer det, så kan det jo ikke andet end at blive virkelig godt. Brug din yndlings chokolade i isen, så bliver det kun endnu bedre. Det er eksempelvis mega lækkert med Marabou i.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar