Chokoladedadelkugler

Opskrift på chokoladedadelkugler 
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sunde, saftige chokoladedadelkugler. De bedste dadelkugler med chokolade, peanutbutter og mandler.

Ingrediensliste

 • 150 g. mandler
 • 150 g. dadler
 • 1 spsk. peanutbutter
 • 2 spsk. bagekakao
 • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

 1. Dadler udstenes. Den vægt der er angivet er uden sten.
 2. Put mandler op i en minihakker eller foodprocessor. Blend dem et par gange, så de bliver hakket til små stykker.
 3. Tilsæt dadler, kakao, peanutbutter og vand.
 4. Blend det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt lidt mere vand, hvis den er for tør.
 5. Massen trilles til kugler.
 6. Opbevares på køl i en lufttæt beholder eller på en dyb tallerken.
 7. De kan holde sig ca. 2 uger på køl, ellers kan de også fryses.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladedadelkugler

En nem og lækker opskrift på sunde chokoladedadelkugler lavet på dadler, mandler, peanutbutter og kakao. Dadelkugler er den perfekte sunde snack, som oven i købet er super nem at lave. Dem her er på ingen måde tørre, som dadelkugler nogle gange godt kan være (i hvert fald dem man køber).

De kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder eller fryses ned. Så har man altid en sund og nem snack, hvis lækkersulten melder sig. Du kan også sagtens udelade kakao eller udskifte mandlerne med en anden slags nødder. I stedet for peanutbutter kan du bruge mandelsmør eller cashewsmør.

LÆS OGSÅ: Sunde pandekager uden banan

Opskrift på chokoladedadelkugler 

Sunde dadelkugler med chokolade

De her lækre og sunde dadelkugler får smag fra chokolade og peanutbutter. De får sødmen fra dadlerne og frygt ikke, hvis du ikke bryder dig om dadler. Man kan slet ikke smage dem og de bidrager derimod blot med en god konsistens og så sødme!

Du kan dog godt erstatte dadler med eksempelvis tørrede figner, abrikoser eller rosiner. Vi foretrækker dog dadler, da de har den mindst kraftige og gennemtrængende smag. Vi bruger dem man kan købe i en papæske i supermarkederne. De kaldes ofte for “juicy” dadler eller friske dadler. Du kan få dem i alle supermarkeder efterhånden.

Sund snack med dadler

Man kan lave så mange lækre og nemme snacks med dadler. Dadler er ofte en af hovedingredienserne i vores sunde snacks, da de både kan bruges til kager, barer, dadelkugler og meget mere. Hvis du vil prøve nogle dadelkugler med smag af romkugle, så skal du prøve disse.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Jeg har lige lavet dem, faktisk en kombination af to af jeres opskrifter, suppleret med havregryn, da jeg ikke havde nok mandler – og de er SÅ lækre. Hvis jeg fryser dem ned, hvor lang tid før tror I så, de skal tages ud af fryseren, når man vil servere dem? 🙂

Skriv en kommentar