Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting

Chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting

Opskrift til 10 personer (Ø23 cm springform)

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Opskrift på en nem chokoladekage med chokolademousse og frosting lavet med hindbærsmag. Den er pyntet med sommerens friske bær. Det er den ideelle kage både til fest men også til babyshower for en pige.

Ingrediensliste

Chokoladekage

  • 6 æg
  • 240 g. sukker
  • 1,5 spsk. vand
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 170 g. hvedemel
  • 5 spsk. kakao
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie

Chokolademousse

  • 200 g. mørk chokolade
  • 4 æg
  • 50 g. sukker
  • 3 dl. piskefløde

Hindbærfrosting

  • 100 g. frosne hindbær
  • 300 g. smør
  • 600 g. flormelis

Servering

  • 200 g. jordbær

Fremgangsmåde

Chokoladekage

1. Tag æg ud i god tid, så de får stuetemperatur. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. I en skål piskes æg, sukker, vand og vaniljesukker indtil det er luftigt (tager omkring 10 min.)
2. Si hvedemel, kakao, salt og bagepulver ned i æggeblandingen og vend det forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet dej. Der må ikke piskes, da luften ryger ud af dejen og du får en knap så luftig kage. Tilsæt olie og vend det forsigtigt rundt.
3. Smør en springform (diameter = 23 cm) med lidt smør eller andet fedtstof. Hæld dejen ned i formen. Kagen bages først 20 min. herefter tages den ud og der lægges sølvpapir over formen, hvorefter den bager videre i 20 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen. Hvis redskabet ikke har ubagt dej på sig, så er kagen færdig.
4. Lad kagen afkøle, hvorefter den skæres i to bunde. Hvis toppen er lidt bulet, så skær også denne til.

Chokolademousse

1. Hak chokolade og kom det op i en skål med høje kanter, som kan tåle varme. Herefter smeltes chokoladen over vandbad. Når den er smeltes tages den af varmen, hvorefter den skal køle ned.
2. Fordel herefter æggehvider i én skål, æggeblommer i en anden skål og piskefløde i en tredje skål.
3. Tilsæt sukker til æggeblommerne, hvorefter dette piskes helt stivt.
4. Pisk herefter æggehviderne stive og fløden til flødeskum.
5. Blandingen af æggeblommer og sukker piskes sammen med den smeltede chokolade. Herefter tilsættes æggehviderne, som vendes rundt (ikke piske, da alt luftigheden ryger ud så). Til sidst vendes flødeskum i.
6. Placer én kagebund i bunden af den samme springform, som du bagte kagen i. Herefter hældes chokolademoussen på og den øverste bund placeres forsigtigt ovenpå. Dæk kagen til med husholdningsfilm eller staniol og sæt den på køl natten over, så chokolademoussen kan sætte sig.

Hindbærfrosting

1. Dagen efter skal din hindbærfrosting piskes. Varm dine hindbær op, enten i mikroovnen eller i en lille gryde. Herefter sies de, så du får saften.
2. I en skål piskes smør, flormelis og saften fra hindbærrene med en elpisker. Jo længere tid du pisker, jo mere luftigt bliver din frosting.
3. Når din frosting er klar, så tager du kagen ud af køleskabet. Smør først toppen af kagen med et tyndt lag frosting.
4. Herefter hælder du resten af din frosting over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav herefter “blomster” af frostingen hele vejen langs siderne af kagen.
5. Sæt kagen tilbage på køl i ca. 30 min, så frostingen kan sætte sig.
6. Pynt til sidst din kage med friske bær, små chokoladekugler eller hvad du ellers har lyst til.
7. Sæt kagen tilbage på køl, indtil den skal spises.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker chokoladekage med chokolademousse i midten, som er pyntet med en fin lyserød frosting med hindbærsmag. Vi lavede den til et babyshower for noget tid siden, for en af vores veninders søster, som ventede sig en pige.

Det er nemlig muligt at lave sin helt egen fine babyshower kage, uden at skulle ud og betale dyre domme for det. Man kan bare lave den selv og det er faktisk slet ikke så svært. Den her kage er meget simpel, i det den blot består af en nem chokoladekage, en nem chokolademousse. Den er så pyntet med hindbærfrostingen, som virkelig får kagen til at ligne en million.

Pynter man med lidt friske bær på toppen, så har du så fin en babyshowerkage til en pige.

Kommentarer

    1. Hejsa Camilla

      Vi anbefaler, at den står på køl i minimum 4 timer, så den får lov at sætte sig ordentligt 🙂

      Knus

      1. Tusind for hurtig svag, så er 3 timer nok lidt nok. Må se om jeg kan finde en anden creme/mouse. Måske den fra talkagen kan bruges? 😊

Skriv en kommentar