Chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting Chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting Opskrift til 12345678910 personer (Ø23 cm springform) Opskrift til 10 personer (Ø23 cm springform) Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en nem chokoladekage med chokolademousse og frosting lavet med hindbærsmag. Den er pyntet med sommerens friske bær. Det er den ideelle kage både til fest men også til babyshower for en pige. Ingrediensliste Chokoladekage 6 stk. æg 240 g. sukker 1,5 spsk. vand 2 tsk. vaniljesukker 170 g. hvedemel 5 spsk. bagekakao 0,5 tsk. salt 1,5 tsk. bagepulver 1 dl. raps- eller solsikkeolie Chokolademousse 200 g. mørk chokolade 4 stk. æg 50 g. sukker 3 dl. piskefløde Hindbærfrosting 100 g. frosne hindbær 300 g. smør 600 g. flormelis Servering 200 g. jordbær Fremgangsmåde Chokoladekage Tag æg ud i god tid, så de får stuetemperatur. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). I en skål piskes æg, sukker, vand og vaniljesukker indtil det er luftigt (tager omkring 10 min.) Si hvedemel, kakao, salt og bagepulver ned i æggeblandingen og vend det forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet dej. Der må ikke piskes, da luften ryger ud af dejen og du får en knap så luftig kage. Tilsæt olie og vend det forsigtigt rundt. Smør en springform (diameter = 23 cm) med lidt smør eller andet fedtstof. Hæld dejen ned i formen. Kagen bages først 20 min. herefter tages den ud og der lægges sølvpapir over formen, hvorefter den bager videre i 20 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen. Hvis redskabet ikke har ubagt dej på sig, så er kagen færdig. Lad kagen afkøle, hvorefter den skæres i to bunde. Hvis toppen er lidt bulet, så skær også denne til. Chokolademousse Hak chokolade og kom det op i en skål med høje kanter, som kan tåle varme. Herefter smeltes chokoladen over vandbad. Når den er smeltes tages den af varmen, hvorefter den skal køle ned. Fordel herefter æggehvider i én skål, æggeblommer i en anden skål og piskefløde i en tredje skål. Tilsæt sukker til æggeblommerne, hvorefter dette piskes helt stivt. Pisk herefter æggehviderne stive og fløden til flødeskum. Blandingen af æggeblommer og sukker piskes sammen med den smeltede chokolade. Herefter tilsættes æggehviderne, som vendes rundt (ikke piske, da alt luftigheden ryger ud så). Til sidst vendes flødeskum i. Placer én kagebund i bunden af den samme springform, som du bagte kagen i. Herefter hældes chokolademoussen på og den øverste bund placeres forsigtigt ovenpå. Dæk kagen til med husholdningsfilm eller staniol og sæt den på køl natten over, så chokolademoussen kan sætte sig. Hindbærfrosting Dagen efter skal din hindbærfrosting piskes. Varm dine hindbær op, enten i mikroovnen eller i en lille gryde. Herefter sies de, så du får saften. I en skål piskes smør, flormelis og saften fra hindbærrene med en elpisker. Jo længere tid du pisker, jo mere luftigt bliver din frosting. Når din frosting er klar, så tager du kagen ud af køleskabet. Smør først toppen af kagen med et tyndt lag frosting. Herefter hælder du resten af din frosting over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav herefter “blomster” af frostingen hele vejen langs siderne af kagen. Sæt kagen tilbage på køl i ca. 30 min, så frostingen kan sætte sig. Pynt til sidst din kage med friske bær, små chokoladekugler eller hvad du ellers har lyst til. Sæt kagen tilbage på køl, indtil den skal spises. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting Opskrift på en lækker chokoladekage med chokolademousse i midten, som er pyntet med en fin lyserød frosting med hindbærsmag. Vi lavede den til et babyshower for noget tid siden, for en af vores veninders søster, som ventede sig en pige. Det er nemlig muligt at lave sin helt egen fine babyshower kage, uden at skulle ud og betale dyre domme for det. Man kan bare lave den selv og det er faktisk slet ikke så svært. Den her kage er meget simpel, i det den blot består af en nem chokoladekage, en nem chokolademousse. Den er så pyntet med hindbærfrostingen, som virkelig får kagen til at ligne en million. Pynter man med lidt friske bær på toppen, så har du så fin en babyshowerkage til en pige. LÆS OGSÅ: Skildpadde islagkage Moussekage med chokolade Hvis du er på udkig efter en overdådig moussekage med chokolade, så er denne lige noget for dig. Det er ikke tit, at vi laver sådanne kager, men det hænder. Den her opskrift er super simpel og man behøves ikke at være mesterbager for at kunne lave den. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa Camilla Vi anbefaler, at den står på køl i minimum 4 timer, så den får lov at sætte sig ordentligt 🙂 Knus Svar
Tusind for hurtig svag, så er 3 timer nok lidt nok. Må se om jeg kan finde en anden creme/mouse. Måske den fra talkagen kan bruges? ? Svar
Hej, Ja, men så vil vi måske anbefale at bruge blåbær til frostingen i stedet for hindbær, da du ellers godt kan ende med en frosting som får en brunlig farve 🙂 Kh Svar
Kan man fryse den færdige kage så den kan klare transport på en times tid , altså så den ikke behøver køl i den time🤔 Svar
Hej. Kagen smager super! Jeg vil dog høre, om I har nogen erfaring med at tilføje et lag ag hindbærkompot/-mousse for at tilføje lidt syrlighed/friskhed? Mh Anne Marieå Svar