Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladekage med Oreo

Chokoladekage med Oreo

Chokoladekage med Oreo

Opskrift til 8-10 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste chokoladekage med Oreos og masser af chokoladeglasur. Den er nem at lave og så er den faktisk endnu bedre på 2. dagen, så man kan med fordel lave den dagen inden eller fryse den ned, indtil den skal bruges.

Ingrediensliste

Kage

  • 190 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 æg
  • 2,5 dl. mælk
  • 50 g. kakao
  • 2 knivspids salt
  • 50 g. mørk chokolade
  • 1/2 pk. Oreo

Glasur

  • 60 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 4 spsk. vand
  • 2 spsk. kakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 pk. Oreo

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er. Hak chokolade og oreos og vend det rundt i dejen.
4. Hæld dejen i en smurt springform (str. Ø22). Bag nederst i ovnen i ca. 40-45 min. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
5. Lad kagen afkøle helt.
6. I en lille gryde tilsættes smør, flormelis, vand, kakao og vaniljesukker. Hak oreos groft, så de er klar til at blive drysset udover glasuren.
7. Glasuren røres sammen ved lav varme, imens der røres rundt.
8. Når glasuren er ensartet, så hældes den udover kagen.
9. Drys oreos udover glasuren.
10. Lad glasuren sætte sig inden kagen serveres.

Bedøm denne ret

Chokoladekage med Oreo

Chokoladekage med Oreo er SÅ lækkert. Begge dele i en kombination er bare mega godt! Så hvis du vil have alletiders mumse chokoladekage med cremet glasur og små stykker af oreos, så skal du prøve denne.

Selve chokoladekagen har stykker af Oreo i sig og så er den svampet og lækker og vigtigst af alt, så er den nem at lave. Vi serverede den for vores studiegruppe og de var alle så vilde med den, da glasuren nærmest smeltede på tungen.

Hvis man derimod ikke er så stor fan af Oreos, så kan de sagtens byttes ud med Daim, Marabou eller hvad man ellers har lyst til.

LÆS OGSÅ: Citronroulade

Chokoladekage med Oreo

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Maria

      Alle ovne er så forskellige og varmer forskelligt. På hvilken rille bagte du kagen? Det er en god idé at placere den lavt. Evt. kan man også putte staniol over halvdelen af bagetiden, så undgår man, at den brænder på 🙂

      Knus

    1. Hej Camilla

      Smørret smelter, når man varmer hele blandingen op ved lav varme, så du behøves ikke smelte det inden 🙂

      Knus

  1. I skriver øverst i opslaget at den er bedst på 2. Dagen men her i kommentarerne skriver i den er bedst på dagen – Jeg overvejer at lave den da den ser mega god ud,men er i tvivl om hvornår jeg så skal lave den ud fra at I skriver to forskellige ting 🥴 og er hele kagen fryse egnet eller er det uden glasuren?

    1. Hej Christina

      Ja, vi kan godt se, at vi modsiger os selv. Den er bedst på selve 2. dagen 🙂 Beklager forvirringen!

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven