Chokoladekage med Oreo

Chokoladekage med Oreo
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste chokoladekage med Oreos og masser af chokoladeglasur. Den er nem at lave og så er den faktisk endnu bedre på 2. dagen, så man kan med fordel lave den dagen inden eller fryse den ned, indtil den skal bruges.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 190 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 stk. æg
  • 2,5 dl. mælk
  • 50 g. bagekakao
  • 2 knivspids salt
  • 50 g. mørk chokolade
  • 0,5 pk. Oreo
  • Glasur

  • 60 g. smør
  • 300 g. flormelis
  • 4 spsk. vand
  • 2 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 pk. Oreo

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er. Hak chokolade og oreos og vend det rundt i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (str. Ø22). Bag nederst i ovnen i ca. 30-35 min. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
  5. Lad kagen afkøle helt.
  6. I en lille gryde tilsættes smør, flormelis, vand, kakao og vaniljesukker. Hak oreos groft, så de er klar til at blive drysset udover glasuren.
  7. Glasuren røres sammen ved lav varme, imens der røres rundt.
  8. Når glasuren er ensartet, så hældes den udover kagen.
  9. Drys oreos udover glasuren.
  10. Lad glasuren sætte sig inden kagen serveres.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med Oreo

Chokoladekage med Oreo er SÅ lækkert. Begge dele i en kombination er bare mega godt! Så hvis du vil have alletiders mumse chokoladekage med cremet glasur, så skal du prøve denne. Selve chokoladekagen har stykker af Oreo i sig og så er den svampet og lækker og vigtigst af alt, så er den nem at lave. Vi serverede den for vores studiegruppe og de var alle så vilde med den, da glasuren nærmest smeltede på tungen.

Hvis man derimod ikke er så stor fan af Oreos, så kan de sagtens byttes ud med Daim, Marabou eller hvad man ellers har lyst til.

LÆS OGSÅ: Citronroulade

Chokoladekage med Oreo

Alletiders mumse chokolade

Det her er intet mindre end alletiders mumse chokoladekage. Den er super snasket og toppet med chokoladeglasur og Oreo, så det er virkelig en rigtig syndig sag. Nogle gange, så skal det altså bare være ekstra snasket og det må vi sige, at den her kage er. Hvis den bliver lidt for “fed” i det, så kan du også servere den med lidt vaniljeis til. Det komplimenterer den tunge kage rigtig godt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Efter en halv time er den nærmest ved at brænde på, og der sidder stadig lidt dej ved en tandstik.

    1. Hej Maria

      Alle ovne er så forskellige og varmer forskelligt. På hvilken rille bagte du kagen? Det er en god idé at placere den lavt. Evt. kan man også putte staniol over halvdelen af bagetiden, så undgår man, at den brænder på 🙂

      Knus

    1. Hej Camilla

      Smørret smelter, når man varmer hele blandingen op ved lav varme, så du behøves ikke smelte det inden 🙂

      Knus

  2. I skriver øverst i opslaget at den er bedst på 2. Dagen men her i kommentarerne skriver i den er bedst på dagen – Jeg overvejer at lave den da den ser mega god ud,men er i tvivl om hvornår jeg så skal lave den ud fra at I skriver to forskellige ting ? og er hele kagen fryse egnet eller er det uden glasuren?

    1. Hej Christina

      Ja, vi kan godt se, at vi modsiger os selv. Den er bedst på selve 2. dagen 🙂 Beklager forvirringen!

      Knus

    1. Hejsa, skal den på køl efterfølgende eller er det fint den står tildækket på køkkenbordet?

      1. Kan man komme glasur og knuste kiks/chokolade på dagen før eller bliver kiksene bløde?
        Hilsen Dorthe

  3. Hej
    Den lyder bare lækker. Hvis jeg skal lave den til 25 børn skal jeg så bare gange opskriften op?
    Hilsen Kirstine

    1. Hej Nina

      Så ville vi blot opbevare den i en plastikpose på køkkenbordet eller pakket ind i husholdningsfilm 🙂

      Knus

  4. Hej,
    Skal man komme glasuren på i mens kagen er i formen? Og venter du med at komme Oreo på til den skal serveres? Tænker bare de bliver bløde hvis de kommer på med det samme? ?

  5. Hej

    På billedet der der en masse blød, hvid creme i glasuren. Hvad er det, for det kan ikke være den hvide creme fra Oreo, for så meget er der ikke i og den smelter ikke ud af kiksen på den måde.

    1. Hej Maj-Britt,

      Det er cremen fra Oreo kiksene 🙂 Det er nok fordi vi har brugt dem, hvor der er dobbelt fyld i og så blev glasuren lagt på, imens kagen stadig var lidt lun, så det smeltede.

      Kh

  6. Hej jeg prøvet og lave kagen som vist på opskriften men da kagen var færdig var den helt smuldret og kagen smagte ikke godt som jeg havet håbet og cremen var helt stift så jeg ved ikke vad der er gået galt havet virkelig glædet mig til og smage den da den så vild god ud 🙁

    1. Hej Camilla,

      Lyder som om, at den har fået for meget, hvis den var smuldret. Den er slet ikke smuldret eller tør nemlig. Glasuren skulle gerne være flydende, når den varmes op ved lav varme 🙂

      Kh

  7. Kagen bliver meget høj på midten og glasuren er så tynd at den glider af. Ligner slet ikke billedet. Hvad kan jeg gøre anderledes?

  8. Jeg bruger str 22 cm ø og ja glasuren den sætter sig men da er den gledet af kagen. Beholder du rammen på rundt om formen for at holde på glasuren ?

    1. Hej igen,

      Ja vi lader kagen være i formen indtil der er glasur på. Så stivner den nemlig ovenpå 🙂

      Kh

  9. jeg oplever at kagen ikke er vokset , har gjort som opskriften siger
    det er lidt mærkeligt for kagen er meget lav

  10. Jeg vil lige være sikker på, at jeg gør det rigtigt. 🙂
    Jeg skal servere kagen på lørdag. Er den så bedst, at lave idag? (Torsdag) og hvordan ville i opbevare den? 🙂

Skriv en kommentar