Rabarberlagkage

Den bedste opskrift på rabarberlagkage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

En nem og god opskrift på hjemmelavet rabarberlagkage. Den består af vaniljebunde med rabarberkompot, fløde, makroner og masser af bær. En rigtig sommerlagkage.

Ingrediensliste

 • Rabarberskum

 • 340 g. rabarber
 • 170 g. sukker
 • 0,5 dl. vand
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 dl. piskefløde
 • 70 g. makroner
 • Til pynt

 • 1,5 dl. piskefløde
 • 200 g. bær

Fremgangsmåde

 1. Bag lagkagebundene (du finder opskriften ved at trykke på linket til “lagkagebunde).
 2. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
 3. Når lagkagebundene er helt kolde, så deles den i to, så du har to bunde.
 4. Pisk fløde til en blød flødeskum. Knus makroner og vend dem i fløden.
 5. Smør først et lag rabarberkompot på bunden af én af lagkagebundene. Fordel herefter din fløde med makroner i. Fordel resten af rabarberkompotten ovenpå fløden og brug evt. en ske eller kniv til at fordele det rundt. Placer den anden bund ovenpå.
 6. Pisk fløden du skal bruge til pynt til en fast flødeskum.
 7. Smør kagen med flødeskum på siderne og ovenpå.
 8. Skyl bær og pynt med dem på toppen.
 9. Sæt kagen på køl indtil servering.

TIP: Lagkage bliver kun bedre af at blive lavet dagen før. Læg lagkagen sammen som anvist, men vent med at pynte med fløde og bær til på selve dagen.

Bedøm denne ret

Opskrift på rabarberlagkage

En super nem og god opskrift på rabarberlagkage. Den lækreste lagkage med rabarber, fløde og makroner. En rigtig sommerlagkage, hvis du spørger os. Nu er rabarber endelig i sæson og det har vi selvfølgelig udnyttet ved at lave denne lækre og nemme lagkage.

Den har hjemmelavede lagkagebunde, men du kan selvfølgelig også blot bruge nogle færdigkøbte bunde, hvis tiden er knap. Bundene bliver toppet med rabarberkompot og flødeskum vendt med knuste makroner. En helt perfekt kombination af det syrlige fra rabarberkompotten og det søde fra fløde og makroner.

LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med rabarber

Den bedste opskrift på rabarberlagkage

Sommerlagkage

Sommeren er lige om hjørnet og måske du har en fødselsdag eller noget, som skal fejres. Så er denne lagkage lige noget for dig! Den er så fin og når man pynter den med sommerens lækre bær, så bliver den så smuk at se på. Vi har pyntet med jordbær, hindbær og blåbær. Og så har vi toppet med lidt skovsyre, som er de der små lilla blomster/blade. De er så fine at pynte med.

Den bedste opskrift på rabarberlagkage

Kan jeg lave lagkagen dagen før?
Lagkage bliver kun bedre af at blive lavet dagen før. Læg lagkagen sammen som anvist, men vent med at pynte med fløde og bær til på selve dagen. Husk også at pakke den godt ind i husholdningsfilm, hvis du laver den dagen før. Opbevar den i køleskabet og ikke for tæt op af fødevarer, som en stærk ost eksempelvis.

Den bedste opskrift på rabarberlagkage

Lagkage med rabarber og makroner

Det er den bedste lagkage med rabarber og makroner. Hvis du ikke har prøvet den her kombination af lagkage før, så kan vi varmt anbefale den. Du kan også pynte den på toppen med lidt letsyltede rabarber.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Anette,

   Bunden skulle gerne være meget luftig, da det er lagkagebunde. Har du mon kommet til at slå for meget af luften ud, da du rørte mel i? 🙂

   Kh

 1. Ud af opskriften på kompoten og maktoner med fløde kom det meget lidt fyld.
  På billedet ser den ud til at have et tykt lag fyld.
  Er det ikke helt efter opskrift den et lagt sammen ?

  1. Hej Katja,

   Det kan vi godt se er lidt forvirrende. Det er 2 bunde, men opskriften på lagkagebunde deles i 3. Så i stedet for at dele i 3, så deles den blot i 2 🙂
   Håber det giver mening!

   Kh

Skriv en kommentar