Chokolademuffins med Oreo

Chokolademuffins med Oreo
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de mest svampede chokolademuffins toppet med oreo frosting. En sikker vinder, som med garanti vil falde i god jord.

Ingrediensliste

  • Svampede chokolademuffins

  • 2 stk. æg
  • 200 g. sukker
  • 200 g. hvedemel
  • 2 dl. kærnemælk
  • 60 g. smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 60 g. bagekakao
  • 100 g. mørk chokolade
  • Oreo frosting

  • 90 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 100 g. naturel flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. Oreo
  • Topping

  • 75 g. Oreo

Fremgangsmåde

Chokolademuffins

  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Smelt smør og lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig blanding med en elpisker.
  4. Vej alle de tørre ingredienser af i en skål.
  5. Vend skiftevis de tørre ingredienser, smeltet smør og kærnemælken i æggeblandingen, indtil du har en ensartet samlet dej.
  6. Hak chokolade. Vend halvdelen i selve dejen.
  7. Gør muffinsforme klar. Vi kommer dem i sådan en metalbakke til muffins, da det hjælper dem med at holde formen.
  8. Fordel dejen i formene. Fyld kun lidt over halvdelen af formen op.
  9. Top med det sidste chokolade på toppen.
  10. Bag dine muffins i midten af ovnen i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter. Begynd at holde øje med dem efter 10-13 minutter. Du skal kunne stikke en kødnål, grillspyd eller andet tyndt ned i dine muffins uden, at der kommer ubagt dej med op. Hvis der kommer ubagt dej med op, så skal de lige have lidt længere.
  11. Tag dem ud af ovnen, når de er færdige og lad dem køle af.

Oreo frosting

  1. Pisk blødt smør, flormelis, hakket oreokiks og vanilje med en elpisker til en ensartet blanding.
  2. Kom flødeost i og pisk videre til du har en fast og lækker frosting.
  3. Kom det i en sprøjteposte og top dine afkølede muffins med frosting og knuste oreokiks.
  4. Opbevares på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokolademuffins med Oreo

Her får du opskriften på svampede chokolademuffins med Oreo frosting. Super fine små kager til at servere til sine venner eller familie. Vi forbinder cupcakes eller muffins med skole, da vi altid i specielle anledninger medbragte muffins til vores klassekammerater. Opskriften er nem og lige til. De her chokolademuffins kan sagtens fryses ned uden frostning og blot pyntes inden servering, hvis du ønsker at forberede kagerne inden.

Det er virkelig en god og nem måde at pifte de klassiske chokolademuffins lidt op på. Sådan en omgang chokolademuffins med Oreo er vi i hvert fald sikre på vil falde i god jord hos de fleste! De er pyntet flot op med Oreo frosting, som blot er almindelig vaniljefrosting, hvor der er rørt Oreo i. Hvis du ikke er så meget til frosting, så kan du også lave en almindelig glasur og så drysse med hakket Oreo på toppen.

LÆS OGSÅ: Sunde snickersmuffins lavet på kikærter

Chokolademuffins med Oreo

Oreocupcakes

De her lækre Oreocupcakes er så nemme at lave og så plejer de at falde i god jord hos både børn og voksne. Selve cupcaken er en simpel chokoladekage, som er saftig og lækker. Det hele er så toppet med en Oreofrosting og knuste Oreos. Det er virkelig en lækker kage og så er det gode ved cupcakes jo, at de er portionsanrettet! De er derfor nemme at tage med som en kollegakage, skolekage eller andet. Vi kan kun anbefale dig at prøve de her Oreocupcakes.

Chokolademuffins med Oreo

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan de fryses ned (uden frosting), hvis de nu laves flere dage i forvejen og så tage dem op på dagen hvor de skal bruges

  2. Hej
    Hvis man laver dem dagen før de skal bruges, vil du så opbevare dem i køleskabet og er det med eller uden topping på?
    Mvh Christina

    1. Hej,

      Hvis topping kommes på, så skal de opbevares på køl. Vi ville dog opbevare selve kagerne ved stuetemperatur pakket godt ned og så blot have toppingen på køl, så den nemt kan sprøjtes på dagen efter.

      Kh

    1. Hej,

      Vi kommer dem i bøtter, så de ikke bliver ‘mast’ i fryseren. I den her varme, så går det hurtigt. 30-60 minutter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar