Citronfromage

Citronfromage
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på mormors citronfromage. En lækker, hjemmelavet citronfromage med knas på toppen i form af krystalliseret chokolade.

Ingrediensliste

 • Citronfromage

 • 1 stk. husblas
 • 40 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 2 stk. pasteuriseret æggeblomme
 • 1,5 dl. piskefløde
 • 1 stk. økologisk citron
 • Krystalliseret hvid chokolade

 • 50 g. sukker
 • 50 g. hvid chokolade
 • 50 g. vand

Fremgangsmåde

 1. Læg husblas i en skål med koldt vand.
 2. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljesukker luftigt.
 3. I en anden skål piskes fløde let.
 4. Vend forsigtigt den let piskede fløde over i æggemassen.
 5. Pres saften af en citron i en skål. Læg husblassen i og varm det i cirka 30 sekunder, så husblassen smelter.
 6. Rør nu forsigtigt 1 spsk. mousse i husblas/citron blandingen og nedsænk temperaturen yderligere ved at tilføje lidt mere mousse. Rør det godt ud for at undgå klumper. Når temperaturen er sænket hældes husblas-blandingen over i moussen. Der røres godt rundt.
 7. Riv nu lidt citronskal og tilsæt det i moussen.
 8. Hæld moussen på glas og stil dem på køl.
 9. Opvarm en pande med sukker og lad det smelte. Tilsæt mandler og rør godt rundt.
 10. Hæld dem over på et bagepapir og lad dem afkøle. Hak derefter mandlerne groft. Kort inden servering hældes crunch på moussen.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronfromage med knas

Citronfromage med krystalliseret hvid chokolade er en ny favorit. Citroner er bare smagen af sommer, og til sommeren hører der sig desserter med citron til. Denne citronmousse med knas er altså et godt bud på en af sommerens desserter i år. Det syrlige fra citronen sammen med det søde fra chokoladen er så godt. Og hvis man ikke er til de der ultra søde desserter, så er denne lige noget for dig.

Vi har valgt at portionsanrette dem i små portionsglas. Vi synes nemlig, at fromager og mousser får et meget pænere udtryk, når de anrettes sådan. Det er også en dessert, som man kan lave i god tid, da den jo skal stå på køl for at sætte sig, og det er sådan nogle desserter vi elsker her om sommeren. Så har man tid til at nyde det gode vejr og være i selskab med sine gæster i stedet for at stresse over desserten.

LÆS OGSÅ: Islagkage med daim

Citronfromage

En mormor citronfromage

En citronfromage må siges at være en rigtig mormor dessert. Vi tør i hvert fald næsten vove at påstå, at du nok har fået serveret denne klassiske dessert hos dine bedsteforældre igennem tiden. Det er også en super simpel og nem dessert, som ikke er alt for sød. Den er super frisk og passer derfor godt som en forårs- eller sommerdessert.

Kan jeg lave den på forhånd?
Ja, du skal helst lave den i god tid, så den har tid til at sætte sig. Du kan lave den op til 1-2 dage før du skal bruge den.

Kan jeg tilsætte andet end citron?
Jep, du kan også sagtens lave det til en limefromage eller appelsinfromage ved at bruge limesaft eller appelsinsaft i stedet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar