Daim cheesecake

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Daim cheesecake på kun 7 ingredienser. Nem Daimcheesecake uden husblas, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

  • Kiksebund

  • 220 g. digestivekiks
  • 100 g. smør
  • Fyld

  • 200 g. naturel flødeost
  • 4 dl. piskefløde
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. Daim

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Smelt smør. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø22 cm). For den med bagepapir i bunden.
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.
  5. Put alle ingredienserne (undtagen Daim) til fyldet i en skål og pisk med en elpisker, indtil hele massen bliver til ensartet fast creme.
  6. Hak Daim og vend det i cremen (gem evt. lidt til at pynte med).
  7. Fordel cremen oven på bunden. Smør den godt ud i siderne. Bank let hele formen ned mod bordet (på den måde får du fyldet godt fordelt).
  8. Sæt kagen på køl i minimum 5 timer, men meget gerne natten over.
  9. Inden servering løsnes kagen med en varm kniv (skyl den i varmt vand og tør den af) rundt langs hele kanten.
  10. Fjern forsigtigt kanten af springformen. Glat evt. siderne ud med en varm kniv.
Bedøm denne ret

Opskrift på Daim cheesecake

En hurtig og nem Daim cheesecake uden husblas, som er lavet med kun 7 ingredienser. Den her cheesecake med Daim er virkelig nem at lave og det er sådan en kage, hvor alle kan være med. Den skal nemlig ikke bages, men blot stå på køl. Det er derfor en såkaldt “no-bake” kage, som jo er genial i en tid, hvor strøm koster ekstra meget. Derfor vælger vi nok også desserter og kager til weekendernes komsammen, som ikke skal bages.

Den her Daimkage består af en sprød kiksebund med digestivekiks og smør. Selve fyldet er lavet med flødeost, piskefløde, flormelis, lidt vaniljesukker og så selvfølgelig stykker af Daim. Vi elsker Daim, så derfor faldt den her cheesecake selvfølgelig i god jord.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle opskrifter på cheesecake

Daim cheesecake

Ostekage med Daim

Selvom man også kalder en cheesecake for en ostekage, så smager den her kage slet ikke af ost. Vi synes, at der er den helt rigtige balance mellem flødeost og fløde. Det giver dig en luftig og lækker cheesecake, som samtidig er lavet uden husblas. Det bliver altså ikke nemmere og alle kan være med. Det lover vi!

Ostekagen er lavet med kun 7 ingredienser, så det er samtidig virkelig overskueligt. Selve fyldet piskes blot sammen med en elpisker og så vendes hakket Daim i. Hvis man ikke er så meget til kager, som er meget søde, så kan du evt. lave en syrlig bærcoulis til. Eller blot servere nogle friske og letsyrlige bær til. Det er altid lækkert.

Daim cheesecake Daim cheesecake

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Skal fløden piskes til flødeskum inden man pisker med de øvrige ingredienser, ellers piskes det sammen med den flydende fløde?

    1. Hej Britta,

      Det har vi desværre ikke prøvet selv, men vi har hørt fra andre, at man godt kan 🙂

      Kh

  2. Hejsa
    Tror I denne bund kan bruges sammen med daimisen fra opskriften “daimislagkage”. Eller har I en anden opskrift på digestive bund til islagkage? 🫶🏼

    1. Hej,

      Tror godt du vil kunne bruge den, men den vil jo være helt frossen, da isen skal fryses ned. Så det bliver en lidt anden oplevelse 🙂

      Kh

  3. Tak for opskriften. Jeg fik god respons for Daim kagen. Følte dog at kagen smagte for meget af fløde og ikke så meget “cheesecake”-agtigt. Har du nogle forslag til at ændre på det? For ellers er det jo en super nem opskrift.

Skriv en kommentar