Tilmeld nyhedsbrev

De bedste hindbærsnitter

De bedste hindbærsnitter

De bedste hindbærsnitter

Opskrift til 35 stk.

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på klassiske og lækre hindbærsnitter med sprøde mørdejsbunde, hindbærsyltetøj, glasur og krymmel. Hvis man vil lave en anden slags snitte, eksempelvis solbærsnitte, så bytter man bare syltetøjet ud med solbærmarmelade. Pak dem godt ned i en lufttæt beholder eller i en småkagedåse, så kan de holde 3-4 dage ved stuetemperatur.

Ingrediensliste

Mørdejskiks

  • 210 g. flormelis
  • 630 g. hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1,5 dl. vand
  • 400 g. smør

Andet

  • 450 g. hindbærsyltetøj
  • 300 g. flormelis
  • 3 spsk. vand
  • Frysetørret hindbær eller krymmel

Fremgangsmåde

1. Bland flormelis. hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål.
2. Skær smørret i tern og tilsæt det sammen med vand i skålen.
3. Ælt nu dejen med dine fingre til den bliver til en klump.
4. Sæt dejen i køleskabet i en time.
5. Del dejen i to klumper. Drys med mel på bordet. Rul nu den ene klump ud med en kagerulle.
6. Find nu et glas som har den rette størrelse, som du ønsker. Pres nu små ”småkager” og placer dem på en bageplade med bagepapir. Der skal cirka laves 60-70 stk.
7. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft og bag dem i 8-10 minutter til de er gyldne.
8. Lad dem afkøle på en bagerist.
9. Når de er afkølet putter du en teskefuld syltetøj i mellem to småkager og presser dem sammen.
10. Rør nu din glasur af flormelis og kogende vand. Læg 1/2 teskefuld på hver kage og drys med frysetørret hindbær eller krymmel.
11. Pak dem ned i en lufttæt beholder. Sæt dem evt. på køl, så holder de længere.

Bedøm denne ret

Den klassiske hindbærsnitte med sprød mørdej, hindbærmarmelade, glasur og tivolikrymmel. Hold op, hvor er den bare god. I vores hjemby, som er en lille fiskerby, der havde vi en bager, som lavede de bedste hindbærsnitter. Vi plejede altid at få 10 kr. med derned og så måtte man vælge om man ville have en hindbærsnitte eller en romkugle. Ofte var vi taktisk kloge og købte en af hver, for så kunne vi nemlig få en halv af hver. Siden hen er den bager dog lukket og det mange bagere efterhånden. Nu kan man dog finde hindbærsnitter i de forskellige supermarkeder i deres bake-off afdeling, men de er altså bare ikke helt lige så gode, som dem man kunne købe ved bageren. Derfor laver vi oftest hjemmelavede hindbærsnitter, når vi får lyst til dem. Men hvad kalder man egentlig en hindbærsnitte – er det en kage eller en småkage?

Kommentarer

    1. Hej Hanne

      Det kan de godt, men de er ikke lige så sprøde, når de tages op igen 🙂 Alternativt kan du bage selve bundene og opbevare dem i en kagedåse og så lægge dem sammen med marmelade, når de skal bruges.

      Knus

Skriv en kommentar